Samsung își mută o parte din producția de telefoane în altă parte din Asia

298
Samsung isi muta o pare marte din productia de smartphone Asia
Sursa Foto: ifixit.com

Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri Samsung își mută o parte din producție în alte țări din Asia. Astfel compania va beneficia de costuri mai mici cu forța de muncă în țări cum ar fi India sau Indonezia. Samsung probabil consideră că este prea scump să fabrice dispozitivele sale în Vietnam, așa că se mută.

După cum relatează portalul coreean The Elec, via WinFuture, Samsung dorește să-și mute încet producția de smartphone-uri în India și Indonezia, pentru a economisi costurile cu forța de muncă. Până acum, aproximativ 60% din toate smartphone-urile Samsung sunt fabricate în Vietnam, inclusiv seriile de produse de ultimă generație Galaxy S și Galaxy Z. Vedeți pe I❤️Samsung unde se fabrică telefoanele Samsung!

Samsung va produce mai multe dispositive Galaxy în India și Indonezia

Compania plănuiește să investească aproximativ 140 de milioane de dolari pentru a construi mai multe dispozitive în afara Vietnamului. Acum media salariile în fabricile companiei din Vietnam atinge un nivel pe care compania nu mai vrea să-l plătească. Din 2022, capacitățile de producție vor fi crescute în India și Indonezia, aceste locații devenind din ce în ce mai mult centre de producție ale companiei Samsung. În acest fel cota de producție din Vietnam va scădea sub 50%.

Samsung produce în prezent aproximativ 60 de milioane de smartphone-uri pe an în India. După aceste relocări se preconizează că India va produce până la 93 de milioane de unități încă din 2022. Fabrica Samsung din Indonezia, pe de altă parte, va produce aproximativ 18 milioane de unități pe an, în loc de ~10 milioane. Acum în Vietnam sunt fabricate 182 de milioane de dispozitive anual în cele două fabrici.

Indonezia este o țară insulară din Asia de Sud-Est formată din 17.508 insule, dintre care aproximativ 6.000 nu sunt locuite. Java, cea mai populată insulă din lume, găzduiește mai mult de jumătate din populația țării.

În 2022 ar trebui să se ajungă la ~163 de milioane de dispozitive fabricate Vietnam. În acest fel ponderea țării în cantitatea totală de smartphone-uri Samsung produse la nivel mondial să fie sub 50%. Astfel cota Indiei va crește de la 20 la 29%, în timp ce Indonezia crește de la 4 la 6%.

Pe lângă creșterea costurilor salariale, sursa din Coreea citează și închiderile temporare ale celor două mari fabrici de smartphone-uri din Vietnam cauzate de răspândirea coronavirusului ca motiv pentru extinderea capacităților în alte țări. Samsung vrea să-și reducă dependența de Vietnam pentru producția de smartphone-uri pentru a putea amortiza mai ușor eventuale alte probleme viitoare.