Samsung își mărește capacitatea de producție pentru senzori de imagine

585
Samsung isi mareste capacitatea de productie pentru senzori de imagine
Sursa Foto: Samsung

Samsung Electronics va schimba una din capacitățile sale de producție pentru DRAM într-o linie complementară de senzori de imagine cu semiconductori de oxid de metal (CMOS) în 2021. Procedând astfel, gigantul global al semiconductorilor își va crește capacitatea de producție a camerelor cu aproximativ 20%.

Comenzile pentru camere foto de peste 108MP sunt în prezent în creștere, dar producția este limitată. O fabrică DRAM va fi schimbată într-o linie CSI anul viitor„. A declarat Park Yong-in, șeful Sensor Business Team la Samsung Electronics Divizia de afaceri LSI. Această afirmație a fost făcută într-o conferință de presă cu ocazia Samsung Electronics Investment Forum 2020. Un sensor de imagine este componenta principală a unei camera foto.

În prezent, capacitatea de producție CIS (Contact Image Sensors) a Samsung Electronics este de 100.000 de unități pe lună. Ele valorează 4,26 miliarde de dolari pe an în termeni de preț. Având în vedere capacitatea de producție a noii linii, producția de senzori de imagine va ajunge până la 130.000 de unități pe lună în 2021. În acest caz, Samsung va putea să-și reducă semnificativ diferența de Sony (137.000 de unități pe lună) în 2021. Sony este primul clasat în cota de piață a senzorilor de imagine din lume, potrivit Omdia, o firmă de cercetare de piață.

Cererea de senzori de imagine Samsung a crescut foarte mult

Motivul pentru care Samsung Electronics a decis să își extindă capacitatea de producție pentru camerele foto se datorează faptului că cererea de senzori de imagine premium a crescut în fiecare an. Azi smartphone-urile de ultimă generație au în general trei, patru sau cinci camere. O creștere a vânzărilor de camere alimentează cererea pentru senzori de imagine.

Conform companiilor de cercetare de piață, se așteaptă ca în continuare cererea de camera foto să crească. Compania japoneză de cercetare de piață TSR (Techno Systems Research) spune că numărul mediu de pixeli de pe camerele de smartphone-uri vor crește de la o medie de 59MP în 2020 la 112MP în 2024. Acest lucru indică faptul că cererea pentru acești senzori de imagine va crește. Se preconizează că piața CSI va atinge 19,7 miliarde USD în 2020 și va crește la 27 de miliarde USD în 2024. O pâine albă de mâncat aici!

Business Korea este o revistă din Coreea de Sud fondată în 1983. Este cea mai veche și mai cunoscută revistă de afaceri din Coreea. Este una dintre cele mai citite reviste sud-coreene, alături Reader’s Digest și Monthly Chosun.

O piață în creștere puternică în următorii ani

Foarte multe cereri de camere vor veni de la companii care produc mașini și roboți cu conducere automată. Creșterea pieței de autoturisme este, de asemenea, citată ca fiind un contribuitor major la extinderea producției CSI. Dimensiunea totală a pieței senzorilor va crește cu 12% anual, de la 47 miliarde USD în 2020 la 143 miliarde USD în 2030, a prezis KPMG, o firmă de consultanță globală, conform Business Korea. Samsung nu vrea să piardă această oportunitate.

În acest fel Samsung trebuie să-și extindă și mai mult producția de senzori de imagine. Samsung nu a fost afectat în privința camerelor foto de problemele Huawei, deoarece compania chineză folosește camere Sony. Creșterea cotei Xiaomi la nivel mondial a fost în beneficiul Samsung care livrează camera companiei chineze, printre alți beneficiari. În 2019, Samsung a dezvoltat prima cameră de 108MP din lume care a ajuns și la Xiaomi, printre alte companii, învingând astfel pe Sony.