Samsung Electronics își extinde gama de produse „Green Chip”

418

Samsung Electronics a anunțat că cinci dintre produsele sale de memorie au obținut recunoașterea globală pentru reducerea cu succes a emisiilor de carbon. În același timp, 20 de produse de memorie suplimentare au primit certificarea pentru amprenta de carbon. Pachetele de LED-uri Samsung pentru automobile au primit, de asemenea, verificarea amprentei de carbon, o premieră în industrie pentru pachetele LED-uri pentru automobile. În acest fel compania și-a extins și mai mult portofoliul de produse „Green Chip – cipuri verzi” conștiente de mediu.

Este incitant să văd că eforturile noastre de durabilitate ecologică primesc recunoașteri globale”. A declarat Seong-dai Jang, vicepreședinte și șef al Biroului DS Corporate Sustainability Management la Samsung Electronics, conform SamsungNewsroom. „Vom continua drumul către un viitor durabil cu cipuri „Green Chip” activate de tehnologia de ultimă oră Samsung”.

Cinci produse de memorie Samsung obțin certificarea Carbon Trust „Reducing CO2”.

Cinci produse de memorie Samsung – HBM2E (8GB); GDDR6 (8GB); UFS 3.1 (512GB); Portable SSD T7 (1TB); și microSD EVO Select (128GB) – au primit recent etichetele „Reducing CO2”. Versiunile anterioare ale celor cinci produse au primit anul trecut certificarea „CO2 Measured” de la Carbon Trust. Carbon Trust a certificat recent, de asemenea, amprenta de carbon pentru 20 de produse de memorie, oferindu-le eticheta „CO2 Measured”.

Carbon Trust este un partener independent și expert al organizațiilor care consiliază companiile cu privire la oportunitățile lor într-o lume durabilă, cu emisii scăzute de carbon. Carbon Trust certifică, de asemenea, amprenta de mediu a organizațiilor, lanțurilor de aprovizionare și produselor.

Carbon Trust a fost fondată în 2001 și are sediul la Londra. Este o organizație cu finanțare publică în care nu este implicat guvernul. Ajută companiile să-și reducă emisiile de carbon, oferind asistență și sfaturi de la specialiști.

Eticheta Reducing CO2 certifică faptul că emisiile de carbon ale unui produs au scăzut. Samsung a reușit să reducă emisiile de carbon ale celor cinci produse de memorie prin creșterea eficienței producției. Aceasta înseamnă că s-a folosit mai puțină energie electrică și materii prime per cip. Pentru SSD portabil T7 (1TB), Samsung a folosit hârtie ecologică durabilă în loc de plastic ca material de ambalare pentru a minimiza amprenta de carbon a produsului.

Samsung estimează că volumul de emisii de carbon redus de la cele cinci produse, după lansarea lor până în iulie 2021, se ridică la aproximativ 680.000 de tone de CO2. Acest lucru echivalează cu 11,3 milioane de copaci cultivați timp de zece ani sau cu gazele cu efect de seră emise de la 149.000 mașini conduse timp de un an. Certificarea Carbon Trust a fost acordată anul acesta și pentru televizoarele Samsung Neo QLED.

Mai multe produse Samsung din gama „Green Chip” certificate UL

Înainte ca un produs să poată fi certificat pentru reducerea emisiilor de carbon, amprenta sa actuală de carbon trebuie validată pentru a stabili linia de pornire pentru măsurarea modificărilor amprentei de carbon. Eticheta CO2 Measured verifică emisia actuală de carbon a produsului cu o specificație recunoscută la nivel mondial (PAS 2050). Astfel, cele 20 de produse de memorie Samsung „Green Chip” cu eticheta CO2 Measured au stabilit acum reperul pentru viitoarea reducere a carbonului.

Patru pachete LED pentru automobile din seria C 3W produse de Samsung – Gen3 (a treia generație) 3W alb; Gen3 3W chihlimbar; Gen2 (a doua generație) 3W alb; și Gen2 3W chihlimbar – au primit verificarea amprentei lor de carbon conform ISO 14064-3 de la UL.

Underwriters Laboratories (UL) este liderul mondial în domeniul științei siguranței. UL oferă servicii de testare; inspecție și certificare; consiliere și management al riscului; instrumente de luare a deciziilor; instruire și oferte de business intelligence pentru clienți. Astfel ajută clienții din peste 100 de țări să-și atingă obiectivele de sustenabilitate și să se pregătească pentru oportunități viitoare.

Pachetele LED pentru automobile Samsung din seria C 3W sunt produse eficiente din punct de vedere energetic. Acestea consumă consumă mai puțină energie, dar produc mai multă lumina. În același timp reduc emisiile de carbon ale mașinilor prin îmbunătățirea eficienței energetice și asigură o autonomie mai mare pentru vehiculele electrice cu o singură încărcare.

UL felicită Samsung pentru că a urmărit verificarea amprentei de carbon pentru cele patru pachete LED pentru automobile. Acestea vor ajuta producătorii de automobile să aleagă produse cu informații transparente și verificate despre amprenta lor de mediu”. A declarat Doug Lockard, vicepreședinte Underwriters Laboratories.