Samsung are profit cu 44% mai mare în Q1 2021 datorită seriei Galaxy S21

439
Samsung are profit mai mare in Q1 2021 datorita seriei Galaxy S21
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung Electronics a înregistrat un salt semnificativ în rezultatele din primul trimestru din 2021. Acesta a fost determinat de vânzările puternice de smartphone-uri, care au compensat profiturile mai mici la divizia sa de semiconductori. Totuși, acestea nu sunt cifrele finale, iar compania va publica cifrele exacte la sfârșitul acestei luni. În prim plan au fost vânzările seriei Samsung Galaxy S21.

Ieri gigantul high-tech a anunțat prognozele de vânzări de 65 trilioane de woni (~48,75 miliarde de euro) pentru Q1 2021. Samsung a realizat un profit de 9,3 trilioane de woni (~6,9 miliarde de euro), cu o creștere a profitului de 17,48% și a vânzărilor de 44,19%. Aceste cifre sunt în comparație cu trimestrul unu din 2020.

Seria S21 aport semnificativ la creșterea profitului Samsung

Divizia de telefonie mobilă a condus această creștere, în mare parte datorită lansării seriei Samsung Galaxy S21 în ianuarie. Lansarea a avut loc anul acesta cu o lună mai devreme, comparativ cu datele obișnuite de lansare pentru seria Galaxy S. Analiștii se așteaptă ca Samsung Mobile, să fi contribuit cu ~4 trilioane won (~3 miliarde euro) la aceste venituri. Samsung a anunțat anterior că seria Galaxy S21 se vinde mai bine și mai mult decât seria Galaxy S20.

Produsele electronice de consum și, în special, televizoarele și aparatele de uz casnic s-au vândut bine. A fost o cerere continuă în urma pandemiei iar televizoarele și electrocasnicele s-au descurcat bine și în primul trimestru al anului 2021 din cauza cererii în creștere.

Tehnologia 5nm EUV permite fabricarea unor circuite integrate sofisticate necesare aplicațiilor pentru AI. Noul proces EUV de 5nm va face procesoarele cu 25% mai mici și 20% mai eficiente din punct de vedere energetic față de procesul EUV de 7nm.

Între timp, divizia de semiconductori va avea cel mai mic profit din ultimii ani, conform Universmartphone. Potrivit experților, profitabilitatea a fost împiedicată de costurile de funcționare a instalațiilor sale, inclusiv a noului proces EUV (Extreme ultraviolet lithography) de 5nm și oprirea de o lună a fabricii de cipuri din Austin. Dar, pe măsură ce prețul memoriilor a crescut, rezultatele ar trebui să crească în al doilea trimestru, conform Samsung. Prețurile cipurilor de memorie s-au îmbunătățit, așa că este de așteptat ca divizia să conducă profiturile în viitorul apropiat. Samsung își va prezenta rezultatele financiare trimestriale complete la sfârșitul lunii.