Vânzările seriei Galaxy S21 s-au dublat în SUA față de seria Galaxy S20

508
Vanzarile seriei Galaxy S21 sau dublat in SUA comparativ cu seria Galaxy S20
Sursa Foto: counterpointresearch.com

Vânzările inițiale din Statele Unite ale seriei Samsung Galaxy S21 arată performanțe mult peste ale seriei precedente Galaxy S20. Conform datelor publicate săptămâna trecută de compania de studiu de piață Counterpoint Research, seria Galaxy S21 a depășit seria S20 cu o marjă de doi la unu în primele șase săptămâni de lansare.

Cheia succesului acestui ultim flagship a fost prețul de pornire mai mic, începând de la 799 USD și sprijinul puternic din partea operatorilor de telefonie mobilă din SUA. Anul trecut, vânzările seriei Galaxy S20 au fost foarte mult îngreunate de COVID-19 comparativ cu vânzările seriei Galaxy S21 de anul acesta.

Modelul Galaxy S21 a fost cel mai bine vândut în SUA

Mixul de produse a evoluat a spus analistul Counterpoint, Maurice Klaehne. „A existat o schimbare semnificativă față de anul trecut în ceea ce privește vânzările pe modele. O treime din vânzările din seria S21 provenind de la modelul de bază S21. Costurile mai mici, combinate cu ofertele de schimb, fac în esență fac ca modelul Galaxy S21 să fie aproape gratuit. Acest lucru a contribuit la creșterea cererii pentru acest flagship de bază”.

Perspectivele lunare ale consumatorilor și consultările cu retailerii efectuate de Counterpoint Research au dezvăluit câteva puncte interesante cu privire la vânzările din seria S21. Reprezentanții operatorilor au subliniat promoțiile agresive pentru S21, care au contribuit la creșterea vânzărilor pentru Samsung Galaxy S21. T-Mobile și AT&T oferă ambele un credit de 800 USD cu un nou plan și o tranzacție eligibilă. Ofertele AT&T fiind cele mai agresive, deoarece dispozitivul are nevoie doar de o valoare de tranzacționare de 35 USD pentru a fi cumpărat. Verizon are o ofertă de credit de 750 USD, cu un schimb și un plan nelimitat.

Verizon a fost fondată în 1983 și are sediul în New York. Are ~135.300 de angajați (2020) și aproape 131,86 miliarde USD venituri (2019). Verizon operează rețeaua wireless cea mai fiabilă din America, este o rețea națională de ultimă generație.

Clienții spun că le place foarte mult designul îmbunătățit al modului camerelor, Contour Cut. Acest design face ca modulul camerelor să se excelent în comparație cu umflătura proeminentă a modelelor din seria Galaxy S20. Spatele din plastic nu a fost o problemă pentru majoritatea clienților, potrivit reprezentanților. De fapt, unii îl preferă pentru a oferi dispozitivului o aderență mai bună.

Lipsa încărcătorului din cutie nu a influențat vânzările

Reprezentanții operatorilor mobili din SUA menționează că numărul de camere nu s-a schimbat prea mult de anul trecut, dar sunt încă un upgrade puternic pentru mulți consumatori care au avut modele Galaxy de trei ani sau mai vechi. Lipsa unui încărcător în cutie a fost o problemă minoră pentru cumpărători, care nu au renunțat totuși la cumpărare.

Viteza 5G și încărcarea / descărcarea sunt rareori discutate de utilizatori. Cu toate acestea, pe măsură ce rețelele 5G continuă să se extindă în SUA, Galaxy S21 se va vinde și mai bine.

Seria Galaxy S21 a reprezentat aproape jumătate din vânzările totale pentru Samsung în februarie. Counterpoint Research se așteaptă ca acestea să scadă ușor în martie și aprilie. „Ne așteptăm să crească vânzările dispozitivelor din seria Samsung Galaxy A – în special Galaxy A01, Galaxy A11 și Galaxy A22. Acestea vor depăși vânzările din segmentul premium Samsung”.