Samsung la un nou maxim, profit record în trimestrul al treilea

879

Compania Samsung este pregătită să înregistreze un salt puternic ca profit în Q3 2018. Nivelul profitului va atinge un nou maxim, rolul principal fiind jucat de performanțele fără precedent ale cip-urilor de memorie. Marele avantaj pentru Samsung a fost o creștere a prețurilor pentru cip-urile DRAM, care ajută dispozitivele să efectueze mai multe sarcini simultan și sunt principalul produs de memorie.

Cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume va raporta rezultatele preliminare pe 5 octombrie. Conform prognozei Samsung va avea o creștere de 18% a profitului operațional. Suma este estimată la 15,5 miliarde dolari, a arătat un sondaj la care au răspuns 15 analiști. Potrivit agenției de presă Reuters, de unde provine informația, veniturile companiei Samsung au crescut cu 3,7%.

Divizia telefoanelor mobile în regres, semiconductorii în creștere

Procentul de 18% este unul cu deosebită greutate, în Q2 2018 creșterea profitului operațional a fost de 6%. Acest procent de 6% de datorează și lui Galaxy S9, cu vânzări slabe și în același timp telefoanelor mai ieftine din China care au dereglat vânzările diviziei mobile.

De partea gigantului tech a fost creșterea prețurilor pentru memoriile DRAM. DRAMeXchange estimează că prețul mediu pentru DRAM a crescut cu 14% în al treilea trimestru față de acum un an. În același timp prețurile pentru cip-uri NAND, utilizate pentru stocarea pe termen lung a datelor, au scăzut. Samsung prognozează o creștere a profitului relativ decentă de 12%, în al patrulea trimestru. Analiștii prevăd o creștere minimă a profitului în prima jumătate a anului 2019, urmată de mici scăderi în a doua jumătate.

Chiar dacă prețul mediu de vânzare va scădea anul viitor, afacerea Samsung cu cip-uri de memorie va avea în continuare profituri solide datorită măsurilor de reducere a costurilor„, a declarat Avril Wu, director de cercetare la DRAMeXchange.

Reuters este o agenție de presă britanică. Clienți principali sunt ziarele, televiziunile și alte companii media. Compania a fost înființată în anul 1851 la Londra, de un emigrant german, Paul Julius Reuter. Compania a fuzionat în luna aprilie 2008 cu Thomson Corporation, formând un gigant al informațiilor financiare și media, numit Thomson Reuters.

Samsung Semiconductors reprezintă aproape 80% din profitul operațional. Dar, Samsung va beneficia și de o creștere a prețurilor pentru ecranele mari. Vor crește comenzile ecranelor OLED, după lansarea noilor dispozitive iPhone de către compania Apple.

Samsung Display este așteptată să aducă în jur de 730 milioane dolari în profitul operațional trimestrial. În scădere cu 19% față de anul precedent, dar mai mult de cinci ori față de trimestrul anterior. Cu toate acestea, Samsung Display va avea mai multă concurență anul viitor. Companii rivale din China și Coreea de Sud intenționează să producă panouri OLED de dimensiuni mici.