Galaxy S9: Samsung confirmă că vânzările sunt foarte slabe

1182

Samsung Galaxy S9 se vinde mai puțin decât se aștepta, confirmă Samsung. Producătorul high-tech sud-coreean a publicat rezultatele financiare complete pentru al doilea trimestru al anului 2018. În această perioadă, vânzările scăzute ale telefonului Galaxy S9 au cântărit foarte mult în rezultatele companiei.

În al doilea trimestru al anului 2018, Samsung a avut venituri de 52,28 miliarde de dolari, cu 4% mai puțin decât anul trecut în aceeași perioadă de timp. Cu toate acestea, profitul operațional al mărcii a crescut cu 6% față de anul 2017, datorită în special „cererii ridicate pentru cip-urile DRAM utilizate în centrele de date și memoria flash NAND pentru stocarea de înaltă capacitate„. Așa cum era de asteptat, Samsung face profituri mari din afacerile sale cu semiconductori.

Veniturile pentru al doilea trimestru din 2018 au scăzut din cauza scăderii vânzărilor de smartphone-uri și panouri OLED„, spune compania Samsung. În această perioadă, divizia mobilă Samsung a generat vânzări de 21,44 miliarde de dolari și un profit de 2,38 miliarde de dolari. În al doilea trimestru al anului 2017, producătorul sud-coreean a avut venituri de 26,81 miliarde de dolari și 3,62 miliarde dolari profit.

Conform celor mai recente știri venite de la publicația din Coreea de Sud, The Bell, Samsung Galaxy S9 a fost vândut în aproximativ 9 milioane de exemplare în al doilea trimestru al anului 2018. Samsung nu a specificat clar care din cele două modele de S9, Galaxy S9 sau Galaxy S9+, au fost vândute mai bine în al doilea trimestru. Pentru mulți analiști, ultimul model emblematic coreean nu oferă suficiente inovații în comparație cu generațiile anterioare cum ar fi Samsung Galaxy S8 și S8+.

Huawei – denumirea tradusă din limba chineză înseamnă floare. Numele mai poate însemna, de asemenea, splendid sau magnific, tot în chineză. Acest lucru este sugerat și de logo-ul firmei Huawei. Ren Zhengfei este fondatorul și președintele Huawei din 1987.

În comunicatul companiei Samsung se arată cu degetul spre producătorii chinezi, cum ar fi Huawei și Xiaomi. Aceștea prin produsele lor, cu multe specificații și la prețuri mai mici au influențat, de asemenea, vânzările mai slabe a ultimului smartphone reprezentativ al companiei Samsung.

Samsung va reacționa la aceste condiții nefavorabile prin comercializarea phabletului Galaxy Note 9 mai devreme decât era de așteptat„, spune producătorul coreean, nerăbdător să-i liniștească pe investitori. Samsung va prezenta Galaxy Note 9 la New York pe data de 9 august. Amiralul va fi comercializat de la 24 august și va fi disponibil pentru precomandă la jumătatea lunii august.

Samsung a decis, de asemenea, să contracareze atacurile rivalilor săi chinezi, „dezvoltând alte smartphone-uri de nivel mediu și de intrare cu noi caracteristici„. Potrivit celor mai recente informații, Samsung va echipa, de asemenea, gama Galaxy A cu o cameră foto triplă și un scaner de amprente digitale din 2019.

SURSĂPhonAndroid