Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

308
Samsung are profituri mari si promite sa faca pliabilele mainstream
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât Apple, Google sau Microsoft, care au câștigat împreună 54 de miliarde de dolari. Dar la fel ca altădată, investițiile Samsung în cercetare și dezvoltare în tehnologiile viitorului sunt, de asemenea, de neegalat.

Samsung Electronics a raportat venituri mai mari cu 20% și profituri operaționale mai mari cu 54% față de Q2 2020. Compania a obținut un profit operațional de 12,57 trilioane de won (~ 10,97 miliarde de dolari) din 63,67 trilioane de woni (~ 55,56 miliarde de dolari) venituri. Samsung spune că activitatea sa de telefonie mobilă a suferit de lipsa componentelor la nivel global. Acest lucru, combinat cu sezonalitatea slabă a dus la o cerere mai mică. Astfel veniturile au scăzut față de trimestrul precedent, deși au crescut de la an la an.

Afacerea cu semiconductori continuă să fie cel mai mare generator de venituri. Samsung Semiconductor a contribuit cu mai mult de o treime la veniturile companiei și mai mult de jumătate din profiturile sale pentru Q2 2021. Samsung spune că cererea de memorii și creșterea prețurilor au fost mai mari decât au fost prognozate anterior, deși vânzările de memorie mobilă au fost afectate de aceleași probleme ca divizia de smartphone-uri.

Samsung mizează pe telefoanele pliabile și pe cercetare și dezvoltare

Unele dintre miliardele pentru cercetare și dezvoltare s-au îndreptat către crearea și popularizarea seriei pliabile practic de la zero. Samsung a câștigat aproximativ 2,8 miliarde de dolari de pe telefoane în al doilea trimestru. Totuși compania a remarcat că provocările pandemiei, sezonul mai slab și aprovizionarea au influențat negativ veniturile. Cu toate acestea, pentru a doua jumătate a anului, se așteaptă ca situația să se îmbunătățească. Poate face excepție cazul în care COVID-19 lovește din nou, în timp ce Samsung mizează pe noile telefoane pliabile.

Samsung produce aproximativ o cincime din exporturile din Coreea. Are veniturile egale cu aproximativ 17% din PIB-ul Coreei. Compania are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, mass-mediei și culturii din Coreea.

Privind în a doua jumătate a anului, se estimează că piața mobilă va reveni la nivelul pre-COVID anual, pe măsură ce adoptarea 5G continuă să prospere. Cu toate acestea, incertitudinile privind furnizarea componentelor și COVID-19 vor continua să persiste. Samsung se va strădui să obțină venituri și profituri solide prin îmbunătățirea competitivității gamei sale de smartphone-uri, odată cu lansarea de noi modele pliabile și extinderea modelelor 5G pe piața de masă. De asemenea, va crește și mai mult vânzările produselor din ecosistemul Galaxy.

Odată cu lansarea cu succes a noilor smartphone-uri pliabile, cu o experiență îmbunătățită a utilizatorului, compania își va consolida poziția de lider în segmentul premium prin integrarea categoriei pliabile, continuând în același timp impulsul de vânzări al seriei Galaxy S pe tot parcursul anului.

Compania confirmă camera selfie in-display pe Z Fold 3

Așteptând restul anului, Samsung spune că „își va consolida poziția de lider în segmentul premium prin integrarea categoriei pliabile„. Samsung are un eveniment stabilit pentru 11 august, unde va anunța noile telefoane pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Compania Samsung este foarte hotărâtă să redefinească experiența mobile cu noile sale telefoane pliabile.

Samsung este optimist în ceea ce privește câștigurile sale din cadrul Samsung Display în H2. „Clienți majori intenționează să lanseze noi modele emblematice, inclusiv produse de mare valoare, cum ar fi telefoanele pliabile”. Compania își propune să lanseze tehnologii de ecran noi și atrăgătoare, conform PhoneArena. „Samsung va continua să își consolideze leadershipul pe piață prin introducerea de noi tehnologii. Este vorba despre Under Display Camera și noi tehnologii legate de consumul redus de energie.” Ecranul intern neîntrerupt al telefonului Galaxy Z Fold 3, cu o cameră selfie in-display, a fost astfel confirmat de Samsung.