Samsung înregistrează cele mai mici profituri în Q1 2019 din ultimii trei ani

745

Cu câteva săptămâni în urmă, Samsung a lansat o atenționare privind câștigurile sale pentru primul trimestru al anului 2019. A estimat atunci o scădere cu 60% a profitului operațional. Compania a publicat acum un raport detaliat care confirmă faptul că profitul operațional de aproximativ 5,35 miliarde dolari, reprezintă o scădere de 60,2% față de acum un an. Aceasta este cea mai slabă performanță a gigantului tech de la debutul Galaxy Note 7 în 2016.

Rezultatele din primul trimestru din 2019 ale companiei au fost afectate de mai mulți factori. Afacerea cu semiconductori a scăzut cu 30,4% față de trimestrul Q1 2018. Totuși, afacerea cu cipuri a companiei are în continuare cea mai mare contribuție la profitul operațional, datorită îmbunătățirilor în cadrul firmelor Samsung System LSI și Samsung Foundry. Compania sud-coreeană se așteaptă ca afacerea să se îmbunătățească în al doilea trimestru. În ultimul timp cererea pentru senzori de imagine și chipset-uri 5G crește și pe acest lucru se bazează Samsung.

Divizia Samsung Mobile a înregistrat scăderi ale profitului

Afacerea cu telefoane mobile a companiei a înregistrat și ea o scădere a profitului, în ciuda vânzărilor serioase ale seriei Galaxy S10. Noile smartphone-uri din gama Galaxy M și Galaxy A sunt, de asemenea, bine vândute. Dar, cheltuielile tot mai mari cu retehnologizarea liniilor arată că Samsung Mobile nu contribuie prea mult la profituri, pentru a suplini acest lucru.

Vânzările de televizoare premium au contribuit la creșterea veniturilor diviziei Consumer Electronics. Samsung își propune să asigure profitabilitatea prin îmbunătățirea eficienței costurilor cu ajutorul smartphone-urilor mid-range și low-end. Noile serii au fost lansate doar în anul acesta și nu au contribuit din plin la profitul din Q1, potrivit SamMobile. Compania vede, de asemenea, un serios potențial în smartphone-urilor 5G și pliabile pentru a-și consolida poziția de lider pe piața smartphone-urilor.

Samsung a fost fondat de Lee Byung-chul în 1938 ca o societate comercială. Samsung a intrat în industria electronică la sfârșitul anilor 1960 iar din 1990 a început tot mai mult să producă electronice. Telefoanele mobile și semiconductorii au devenit cea mai importantă sursă de venit. Din 2017, Samsung are a 6-a valoare de brand la nivel mondial.

Samsung Display a scăzut ca vânzări și afectează negativ compania în primul trimestru. Compania a avut  cereri mai mici decât cele preconizate pentru panourile sale OLED iar prețurile mai mici ale panourilor LCD au dus la o scădere a profitului. Samsung se așteaptă ca afacerea cu afișaje să recupereze terenul pierdut după lansarea de telefoane emblematice de către clienții săi.

În general, compania sud-coreeană se așteaptă la o îmbunătățire a profitului în următoarele două trimestre din acest an. Cu toate acestea, gigantul high-tech considera că este dificil să ajungă la nivelul din ultimii doi ani, când a înregistrat cel mai mare profit avut vreodată.