Samsung Electronics, profituri uriașe în trimestrul patru din 2017

1314
Samsung Electronics profit
Sursă foto: Samsung

Samsung Electronics a anunțat profituri operaționale record de 14,24 miliarde dolari în al patrulea trimestru din anul 2017 și peste 50,3 miliarde dolari pentru anul în curs. Al patrulea trimestru al anului trecut a fost determinant pentru profitul realizat de compania Samsung. Acest record, depășit în trimestrul patru, a fost realizat în trimestrul anterior, când gigantul high-tech a înregistrat un profit operațional de aproximativ 13 miliarde de dolari.

În timp ce Samsung este cel mai bine cunoscut pentru producția sa de electronice de consum, principala forță motrice din spatele câștigurilor uriașe înregistrate de companie în al patrulea trimestru a venit din activitatea sa de componente electronice de memorie. Aici, cererea de produse de memorie de înaltă performanță, cum ar fi DRAM-ul Samsung și NAND, au avut vânzări fenomenale întrecând toate așteptările.

Pe lângă aceasta, cererea pentru ecranele OLED fabricate de Samsung pentru smartphone-uri a fost foarte mare, deși oficiali ai companiei Samsung au spus că, comparativ cu trimestrul anterior, profitabilitatea pentru panourile LCD a scăzut.

Samsung se așteaptă ca acest impuls să continue și în anul acesta, deoarece se așteaptă ca cererea pentru componente de memorie NAND să rămână în continuare foarte mare. Compania declară că va extinde producția V-NAND de la uzina din Pyeongtaek pentru a satisface cererea. Bineînțeles, menținerea unor astfel de procente de profit și a unui astfel de trend va fi dificilă și există mai multe provocări pe care firma coreeană va trebui să le înfrunte în anul 2018.

În primul rând, în ceea ce privește smartphone-urile, cota de piață a Samsung ar putea să scadă. În timp ce telefoanele sale de vârf, cum ar fi Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8, au avut un succes incredibil în 2017, fiind în topul performanțelor și vânzărilor, compania a avut o concurență sporită pe piața mid-range, în special din partea mărcile chinezești precum Huawei și Xiaomi. De fapt, o companie de cercetare de piață, Canalys, a afirmat recent că Samsung nu mai este pe primul loc în vânzarea de telefoane pe piața din India.

Samsung Electronics este așteptată să se confrunte cu provocări și în afacerile sale cu semiconductori datorită scăderii prețului la produsele de memorie NAND flash și DRAM.

NAND flash este o memorie electronică, de calculator sau alt aparat cu memorie, nevolatilă, în care datele nu se șterg fără alimentare cu energie electrică. Ea poate fi ștearsă și reîncărcată cu date. Memoriile flash sunt memorii cu acces aleator. A fost inventată de Dr. Fujio Masuoka în anul 1980, în timp ce lucra la compania Toshiba.

Cu toate acestea, să nu uităm că data de lansare a viitoarelor Samsung Galaxy S9 și S9+ se apropie cu repeziciune. Informațiile apărute recent sugerează că telefonul ar putea avea o caracteristică de deblocare care combină un scaner de iris și o tehnologie de recunoaștere a feței și că aparatul foto poate fi unul dintre primele care au o diafragmă variabilă. Acest duet format din Galaxy S9 și S9+ ar putea da un nou impuls afacerilor firmei sud-coreene cu telefoane high-end.

SURSĂAndroidauthority