Samsung va un realiza proiect 1,2 miliarde USD pentru pentru Aramco

406
Samsung va realiza proiect 1,2 miliarde USD pentru pentru Aramco
Sursa Foto: via tradearabia.com

Scriem despre Samsung mai mult despre telefoane mobile, televizoare, electrocasnice sau noi tehnologii din varii domenii. Dar, compania se mai ocupă și de alte lucruri, ca un gigant mondial care se respectă. Acum am aflat că subsidiara Samsung Electronics, Samsung Engineering a câștigat un contract de 1,23 miliarde de dolari de la gigantul petrolier saudit Aramco.

Este vorba despre Jafurah Gas Process Package 1, un proiect major care marchează prima dezvoltare a gazelor de șist în Arabia Saudită. Proiectul face parte din dezvoltarea zăcământului de gaze de șist Jafurah, situat la 400 km est de capitala Riad. Autoritățile suadite se așteaptă ca proiectul să fie finalizat în 2025. Scopul proiectului este de a produce gaz de șist, gaz natural lichefiat, etan, sulf și condensat stabilizat.

Acord Samsung Aramco pentru un proiect de 1,23 miliarde USD

Una dintre cele mai importante companii de inginerie, achiziții, construcții și management de proiect din lume, Samsung Engineering va construi o instalație de tratare a gazelor care va elimina sulful și alte substanțe din 1,1 miliarde de metri cubi de gaz pe zi. Gigantul tech nu este la prima aventură în zona Golfului. Aici, în Emiratele Arabe Unite la Dubai, Samsung C & T Corporation a proiectat și construit Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, măsoară 828 metri. Vedeți pe I❤️Samsung și alte lucruri intreresante despre Samsung Electronics!

Acordul Samsung Aramco a fost semnat la o ceremonie care a avut loc la Sala Al Ghawar a companiei Aramco. Conform TradeArabia, acordul a fost semnat în prezența ministrului saudit al Energiei Abdulaziz bin Salman, a președintelui și CEO-ului Saudi Aramco, Amin H. Nasser și a președintelui și CEO-ului Samsung Engineering, Sungan Choi.

Saudi Arabian Oil Company este o companie petrolieră deținută de statul saudit, înființată în anul 1933. Aramco are a doua cea mai mare rezervă de țiței din lume, cu peste 270 de miliarde de barili (43 de miliarde de metri cubi).

Samsung Engineering a declarat că intenționează să construiască și să finalizeze proiectul în mod independent. Scopul lucrării include un dispozitiv de captare a gazelor, gaz acid, LGN și unități de îndepărtare a mercurului.

Samsung Engineering are o experiență vastă în ceea ce privește construirea de astfel de instalații de tratare. Samsung planifică să aplice pe deplin know-how-ul și tehnologia în realizarea acestui proiect. Samsung Engineering are un istoric lung și de succes în Arabia Saudită, cu proiecte pentru Aramco din 2007.