Samsung lucrează în secret la un prototip de cască AR

216
Samsung lucreaza in secret la un prototip de casca AR
Sursa foto: sammobile.com

Samsung a renunțat la proiectul său Gear VR în urmă cu câțiva ani, Galaxy S10 fiind ultimul dispozitiv mobil care acceptă casca VR. Cu toate acestea, deși Gear VR nu mai este un lucru, compania și-a reorientat eforturile pe o cască AR (realitatea augmentată). Acest tip de tehnologie (AR) pare a fi calea viitorului, datorită utilității sale potențiale în viața de zi cu zi. În ceea ce privește implicarea Samsung în AR, sunt informații că Samsung are o nouă pereche de ochelari (cască) AR în lucru.

Samsung Gear VR este o cască de realitate virtuală pe care Samsung nu o mai fabrică. Din cauza prețului scăzut, mulți au cumpărat o astfel de cască pentru distracție sau mulți au primit-o gratuit cu un Galaxy S7 sau Galaxy S8. Dar, telefoanele din seria Galaxy S10 au fost ultimele compatibile cu Samsung Gear VR.

Prototip de cască Samsung AR cu numărul de model SM-I120

Samsung a lucrat la un prototip AR cu numărul de model SM-I110 de cel puțin un an. Cu toate acestea, potrivit SamMobile, Samsung are în lucru o nouă cască AR (Augmented reality) cu numărul de model SM-I120. Acesta este succesoarea vechiului model SM-I110. Deci, ce este Samsung SM-I120? Un nou prototip? Un kit de dezvoltare? Sau un dispozitiv AR care va fi în curând comercial?

Din păcate, este prea devreme pentru a spune despre ce este vorba cu această cască AR SM-I120. Există puține informații despre acest dispozitiv și capacitățile sale. Da, el există undeva în laboratoarele de dezvoltare AR Samsung, unde a luat locul vechiului prototip SM-I110.

AR (Augmented reality – Realitatea augmentată) este un live direct sau indirect dintre lumea reală și virtuală. Elementele AR, sunetul, video, grafica sau datele sunt completate de calculator. AR este considerată o extensie de realitate virtuală.

Cu toate acestea, nu este clar dacă setul cu cască AR SM-I120 este un nou prototip destinat să rămână în laboratoarele Samsung sau dacă este un kit de dezvoltare conceput pentru a permite dezvoltatorilor terți să creeze software AR în viitor. Din câte știm, ar putea fi un dispozitiv de pre-producție care ar putea vedea lumina zilei în 2023. Dar până în prezent, nu există nicio modalitate de a fi sigur.

Un lucru este cert: Samsung nu a renunțat la dezvoltarea hardware-ului AR. Și este un lucru bun, de asemenea, să vedem cum platforma Oculus/Meta prinde mai multă formă odată cu introducerea Quest Pro. Chiar și Apple lucrează la prima sa cască AR cu ușile închise. Așa că, ca fani Samsung, este bine de știut că gigantul coreean dorește să devină o parte a acestui segment emergent.