Samsung Electronics Co. a lansat un purificator de apă personalizabil în Coreea de Sud. Acesta face parte din gama de produse personalizabile Bespoke. Gigantul tech sud-coreean urmărește extinderea vânzărilor din această serie pe fondul tendinței de ședere la domiciliu generate de pandemie.

Purificatorul de apă Samsung Bespoke a fost prezentat pentru prima dată la CES 2021 în ianuarie. Acum este disponibil în Coreea de Sud la prețuri cuprinse între 739.000 de won (550 euro) și 1.299 milioane de won. Programul de lansare în străinătate al produsului nu a fost încă stabilit, a adăugat Samsung.

Purificator de apă Samsung cu sistem de filtrare pe patru niveluri

Noul purificator de apă este un produs de tip modular sub chiuvetă, care oferă opțiuni de personalizare îmbunătățite. Utilizatorii pot comanda produsul cu un singur robinet sau mai multe robinete și pot alege dintr-un model standard ambient, rece-ambiental sau cald-rece, în funcție de preferințe. De asemenea, pot instala modulul de filtrare pe verticală sau orizontală sub chiuvetă.

Purificatorul de apă Samsung Bespoke vine în trei culori – negru, alb și roz-auriu. Potrivit The Korea Herald,  Samsung intenționează să adauge opțiuni de culoare bleumarin, verde și argintiu mai târziu. Samsung a declarat că purificatorul este echipat cu un sistem de filtrare pe patru niveluri. Poate purifica maximum 2.500 de litri de apă. Această cantitate este suficientă pentru ca o familie de patru persoane să bea apă timp de un an fără să schimbe filtrul.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Purificarea apei este procesul de eliminare a substanțelor chimice nedorite, a contaminanților biologici, a solidelor suspendate și a gazelor din apă. Prima utilizare documentată a filtrelor pentru purificarea apei datează din 1804.[/vc_message]

Sistemul de filtrare a fost certificat de National Sanitation Foundation (NSF) International, o organizație de testare și inspecție din SUA. Samsung Bespoke este cel mai mare dintre purificatoarele de apă fără rezervor fabricat în Coreea de Sud, potrivit Samsung. Compania a declarat că a folosit țevi de purificare din oțel inoxidabil și că purificatorul de apă le va igieniza automat la fiecare trei zile. Dacă consumatorii nu folosesc produsul timp de patru ore, acesta va descărca automat apa.

Soluție de întreținere automată inteligentă

Majoritatea producătorilor de purificatoare de apă oferă servicii de întreținere prin vizita unor specialiști la domiciliu. Samsung a spus că a aplicat o soluție de îngrijire automată inteligentă, astfel încât utilizatorii să își poată gestiona singuri produsele pe fondul tendinței actuale fără contact între persoane.

Cu cel mai recent produs, Samsung este așteptat să intre în concurență cu alți producători locali de purificatoare de apă. Coway Co., LG Electronics Inc. și SK Magic Co. sunt cei mai importanți din Coreea de Sud. Majoritatea purificatoarelor de apă sunt folosite în Coreea prin servicii de închiriere. Samsung a declarat că intenționează să se concentreze pe vânzarea produsului pentru moment, deși analizează și închirierea noului produs Bespoke cu partenerii locali în viitorul apropiat.

Gama Bespoke de la Samsung are diferite produse personalizabile. Fac parte din această gamă frigidere, aragaze, mașini de spălat, mașini de splat vase sau purificatoare de haine.