Samsung Q-BIX noul nume pentru televizoarele QLED cu Bixby

779

Samsung este cel mai mare producător mondial de televizoare. Luna trecută, compania a introdus o serie de modele TV QLED noi cu o calitate a imaginii 4K și 8K. Cele mai recente televizoare QLED sunt echipate cu asistentul vocal Bixby al producătorul sud-coreean.

Samsung a solicitat acum o marcă comercială pentru Q-BIX la KIPO, Biroul pentru Proprietate Intelectuală din Coreea de Sud. Conform informațiilor acesta va fi noul nume pentru televizoare Samsung QLED care vor avea integrat asistentul vocal inteligent Bixby.

Marca Samsung Q-BIX este pentru televizoare cu AI

În țara sa de origine gigantul high-tech Samsung a solicitat o marcă comercială pentru numele Q-BIX. Cererea a fost depusă la Korean Intellectual Property Office (KIPO) și recent, pe 13 martie a fost publicată pe site-ul acestei organizații. Marca comercială Samsung Q-BIX este încadrată în clasa 9 cu următoarea descriere: difuzoare audio cu inteligență artificială și televizoare cu inteligență artificială.

Din câte se pare litera „Q” din numele de marcă se referă la QLED. Samsung mai utilizează această literă și pentru alte funcții ale televizoarelor QLED. Numele Q Picture, Q Style și Q Smart au apărut și până acum, pentru a evidenția diferitele funcții ale televizoarelor QLED. BIX este o abreviere logică pentru asistentul Bixby.

KIPO – Korean Intellectual Property Office, fondat în 1949, este Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea de Sud. Are sediul în orașul Daejeon, Coreea de Sud. KIPO este partenerul WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, pentru Asia.

Despre Bixby 3.0 au fost mai multe discuții în ultimul timp. Acest asistent vocal actualizat, va fi disponibil în momentul lansării la vânzare a smartphone-ului pliabil Galaxy Fold. Conform Samsung, Galaxy Fold va fi pe rafturi începând cu 26 aprilie. Este posibil ca denumirea Samsung Q-BIX să fie introdusă atunci când această versiune actualizată a lui Bixby devine disponibilă și pentru televizoarele QLED. Noile modele de televizoare QLED sunt așteptate să fie lansate la IFA 2019 Berlin. Manifestarea va avea loc între 6 și 11 septembrie în capitala Germaniei.

SURSĂLetsgoDigital