Samsung QD-OLED de 77 inch: prețul televizorului este foarte mare

444
Samsung QD-OLED de 77 inch
Sursa foto: via digitaltrends.com

La CES 2023 Las Vegs, Samsung a perezentat printre alte și două noi televizoare QD-OLED. Este vorba despre Samsung QD-OLED de 77 inch cu numerele de model S95C și S90C. Cu ocazia prezentării compania Samsung nu a dar niciun fel de detalii despre disponibilitate și preț.

Acum au apărut, via DigitalTrends, primele detalii de preț pentru Samsung QD-OLED (S95C) de 77 inch. Mai mult, detaliile vin din sursă oficială, site-ul Samsung din SUA. De obicei, după anunțarea noilor televizoare la CES, poate dura și câteva luni până când companiile să dezvăluie prețurile și disponibilitatea. Poate că Samsung plănuia să facă exact asta cu modelul S95C de 77 de inch (195,58 centimetri), cel mai mare televizor QD-OLED de până acum. Dar porumbelul a scăpat zilele trecute, prețul la Samsung QD-OLED a apărut pe site-ul Samsung din SUA.

Detaliile modelului Samsung S95C nu mai sunt în acest moment pe site-ul american. Dar, ca de obicei, ochii de vultur ai internauților au fost pe fază. O captură de ecran făcută la acea vreme arată un preț de 4499,99 de dolari pe Samsung QD-OLED de 77 inch, ceea ce îl face mai scump cu 1.500$ mai scump decât modelul S95B de 65 inch (165,1 centimetri) disponibil în prezent. Acesta din urmă se vinde cu 3.000$.

Samsung QD-OLED de 77 inch cu sunet OTS Plus

Dacă aceasta pare a fi un decalaj mai mare de preț decât ne-am obișnuit pentru modelele care există atât în ​​dimensiuni de 65, cât și de 77 de inch, ar putea fi pentru că Samsung QD-OLED de 77 inch (S95C) este unul premium față de modelul S90C care va ajunge mai târziu, tot la o dimensiune de 77 de inch, dar cu mai puține funcții. Samsung QD-OLED (S90C) va fi în mai multe privințe similar cu modelul S95C. Totuși, nu va avea cutia One Connect și sistemul său de sunet OTS Plus. De asemenea, ar putea lipsi luminozitatea maximă a lui S95C. La CES, Samsung a specificat că S95C va fi cu 30% mai luminos decât S90C.

Object Tracking Sound este o tehnologie de sunet care analizează intrarea și conținutul (de exemplu, filme, streaming, sport, jocuri). Apoi optimizează și trimite sunetele către difuzoarele televizorului, făcând sunetul să se miște odată cu acțiunea.

Având în vedere aceste diferențe, este foarte probabil ca modelul S90C de 77 de inch să aibă un preț la același nivel cu alte dimensiuni de televizoare OLED de pe piață. Probabil va ajunge la un preț de aproximativ 4.000 de dolari

Când Samsung și Sony au lansat primele modele QD-OLED în 2022, acestea au fost primite foarte bine de specialiști. Cu toate acestea, LG a anunțat că televizoarele sale OLED premium din seria G vor fi echipate cu un nou ecran OLED mai luminos, care utilizează tehnologia microlens array. Nu vom știm când vom primi un astfel de model de la LG Electronics. Nici dacă LG a reușit sau nu să reducă decalajul de luminozitate față de un QD-OLED, păstrând în același timp calitatea excelentă a imaginii.