Primul televizor Samsung QD-OLED din lume cu ecran de 77 inch

344
Primul televizor Samsung QD-OLED din lume
Sursa foto: techradar.com

Samsung Display tocmai a dezvăluit primul televizor cu ecran QD-OLED de 77 de inch (195,58 centimetri) din lume. În acest fel compania a mărit opțiunile cumpărătorilor de televizoare Samsung QD-OLED. Momentan, opțiunile de ecran QD-OLED sunt limitate la versiunile de 55 și 65 de inch, produse de Samsung și Sony.

Samsung Display a dezvăluit noul ecran Samsung QD-OLED 77 de inch la International Meeting on Information Display (IMID 2022), care a avut loc la Busan, Coreea de Sud. Nu a fost prezentat niciun televizor real Samsung QD-OLED la IFA Berlin 2022, un astfel de ecran a fost prezentat doar la Busan. Așa că, probabil disponibilitatea modelului de 77 inch nu va avea loc până în 2023.

Primul televizor Samsung QD-OLED din lume cu diagonala de 77 inch

QD-OLED îmbină tehnologia de culoare Quantum Dot pentru care QLED-urile Samsung sunt renumite cu contrastul precis al pixelilor al OLED-ului, pentru a vă oferi tot ce este mai bun din ambele – dar este costisitor de realizat, în prezent. Să sperăm că această nouă dimensiune Samsung QD-OLED este un semn de creșterea de care are nevoie tehnologia pentru a putea începe să scadă prețurile și a fi mai flexibil cu dimensiunile ecranului.

Pentru a concura direct cu ecranele OLED obișnuite (și mai ieftine) utilizate în cele mai bune televizoare OLED  de pe piață în prezent, Samsung a trebuit să lucreze la reducerea prețurilor de cost și pare să fi reușit. Samsung Display a îmbunătățit eficiența confecționării ecranelor și productivitatea. Adică mult mai puțin material irosit pentru realizarea fiecărui ecran și mai multe ecrane realizate.

TechRadar este o publicație online axată pe tehnologie, cu echipe editoriale și redacții în SUA, UK, Australia și India. În ianuarie 2018 TechRadar a fost al 10-lea cel mai popular site de tehnologie din lume! A avut peste 73 de milioane de cititori.

O producție mai eficientă înseamnă un cost mai ieftin. Momentan televizoarele QD-OLED se situează ca preț lângă cele mai scumpe televizoare 4K. O scădere a prețului este exact ceea ce avea nevoie Samsung și cumpărătorii pentru a fi toată lumea mulțumită. Potrivit TechRadar, în acest moment ecranele QD-OLED sunt încă mult mai scump decât cele OLED obișnuite.

Probabil o lansare a noului televizor va avea loc la CES Las Vegas 2023

Până acum, 2022 ne-a oferit primele televizoare QD-OLED de 55 și 65 de inch de la Samsung și Sony, plus monitorul inaugural QD-OLED de 34 de inch de la Dell. Vă amintim că ecranele Samsung QD-OLED sunt produse exclusiv de Samsung Display. Așa că, având un ecran de 77 de inch acum ne așteptăm ca televizoarele QD-OLED să crească în dimensiune în viitorul apropiat.

Detaliile concrete (prețul oficial, disponibilitatea, rezoluția) sunt ca și inexistente în acest moment. Dar, cel mai probabil noul ecran are rezoluție 4K și același tip de luminozitate de 1.000 de niți pe care o atinge ecranele QD-OLED actuale.

Primul televizor QD-OLED de 77 de inch probabil nu va apărea până în 2023. Credem că va vedea lumina zilei și noi televizorul Samsung QD-OLED la CES Las Vegas în ianuarie 2023.