Televizoarele Samsung QLED 8K vin la IFA Berlin 2018

1115

IFA Berlin 2018 se află la o săptămână distanță, iar Samsung pare să se pregătească pentru lansarea oficială a liniei sale de televizoare de QLED 8K la acest eveniment. De fapt, compania are deja un panou publicitar la Berlin care transmite acest lucru. Spunem asta pe baza unei fotografii postate pe Twitter de către un utilizator. Imaginea arată în mod clar un televizor parțial acoperit fiind vizibile cuvintele „QLED 8K” și „Pregătiți-vă să fiți uimiți la IFA„.

Imaginea demonstrează fără echivoc intenția companiei coreene de a lansa televizoarele QLED 8K la IFA Berlin. Samsung a lansat deja mai multe dispozitive mobile, tablete și wearables în acest an. Deci, putem spune fără să greșim că gigantul coreean de tehnologie va prezenta cel puțin un nou televizor de QLED 8K, asociat cu alte noutăți din domeniul high-tech.

Imaginea pare să fie asemănare cu un televizor de 8K prezentat la CES 2018 la începutul acestui an pe care compania la numit „The Wall”. Designul său aproape fără muchii iese în mod clar în evidență. În plus, The Wall pare a fi singurul televizor de 8K la care a lucrat compania și ne așteptam să apară mai multe informații sau o posibilă lansare pe piață la un moment dat în cursul anului. Cea mai mare manifestare tehnică anuală a consumatorilor din Europa, care se desfășoară între 31 august și 5 septembrie, ar fi locul ideal pentru o astfel de lansare.

Pe de altă parte, cea mai mare versiune cunoscută a televizorului The Wall a fost deja prezentată la CES din Las Vegas și a avut un ecran de 146 de inch (370,84 centimetri), un software bazat pe AI și o tehnologie microLED. Gigantul high-tech s-a concentrat pe tehnologia microLED în ultimii câțiva ani, iar „The Wall” a fost prima creație pe care a dezvăluit-o publicului.

8K sau rezoluția 8K UHD, este rezoluția cea mai ridicată din televiziunea digitală. 8K se referă la rezoluția de 7.680 de pixeli, cu dimensiuni ale imaginii de 7680 × 4320. 8K are de două ori rezoluția 4K cu de patru ori mai mulți pixeli.

Samsung a anunțat într-o prezentare la conferința QLED And Advanced Display din Los Angeles din iunie că va lansa în acest an mai multe modele de televizoare 8K. Nu a fost dată atunci nicio informație referitoare la un eventual preț.

Dacă avem în vedere nivelul tehnologiei din acest televizor și utilizarea sistemului microLED, ne așteptăm ca prețul să fie unul de vârf. Acesta va fi foarte costisitor pentru producător, cu atât mai mult pentru potențialii cumpărători, datorită dimensiunilor mult mai mici ale LED-urilor implicate, dar oferă și rezoluții mai mari și culori mai precise.

Nu este necesară o iluminare din spate pentru acest aparat, ceea ce înseamnă că televizoarele pot fi mult mai subțiri. În momentul în care a fost prezentat de Samsung la CES 2018 Las Vegas, compania sud-coreeană a sugerat că ecranele sale QLED 8K vor fi „modulare”, permițând cumpărătorilor să „creeze” o dimensiune a ecranului pentru a se potrivi nevoilor lor individuale.

SURSĂAndroidHeadlines