Cel mai recent televizor Samsung QLED 8K cu Wi-Fi 6E, aproape de lansare

464
Cel mai recent televizor Samsung 8K WiFi 6E aproape de lansare
Sursa Foto: via SamMobile.com

Următorul televizor Samsung QLED 8K al companiei sud-coreene va fi primul care va oferi suport Wi-Fi 6E. Astfel acesta va oferi conectivitate pe trei benzi foarte diferite. Conform unor noi certificări de produse, televizorul inteligent de ultimă generație Samsung va utiliza un modem wireless MediaTek. Nu este o surpriză, având în vedere cât de mult a crescut relația Samsung și MediaTek în ultimii ani.

De fapt, primele televizoare inteligente Wi-Fi 6 de la Samsung – lansate cu puțin peste un an în urmă – erau, de asemenea, echipate cu modem-uri MediaTek. În ceea ce privește viitorul model Samsung QLED 8K, modemul său se bazează pe modelul de modem MediaTek MT7921. Acesta este unul dintre cele mai noi cipuri ale producătorului taiwanez. Acest modem are suport pentru cele mai noi și mai bune tehnologii fără fir: Bluetooth 5.0 Low Energy, WPA3, Wi-Fi Agile Multiband și altele asemenea.

Televizoarele Samsung QLED 8K și 4K au fost anunțate în ianuarie

Compania a anunțat deja televizoarele sale principale Samsung QLED 8K (și 4K) pentru acest an în ianuarie. Dar, până acum nu am aflat prea multe despre caracteristicilor lor de conectivitate. Nici Samsung nu a dat detalii suplimentare despre ce pot noile sale televizoare, conform SamMobile. Cu toate acestea, sunetul de ultimă generație și conectivitatea arată foarte bine anul acesta.

Chiar dacă Wi-Fi 6E rămâne o tehnologie de nișă, oricine de pe piață care vrea un televizor inteligent Samsung QLED 8K va fi probabil interesat de toate zgomotele pe care noile televizoare le vor oferi. În ceea ce privește caracteristicile, ați putea în cel mai rău caz să cumpărați un televizor care poate funcționa pe benzi de 2,4 GHz, 5 GHz și 6 GHz. Adică, Wi-Fi 6E s-ar putea să nu fie încă adoptat pe scară largă, dar cu siguranță nu este ceva nou.

Wi-Fi este numele scurt pentru Wireless Fidelity. Wi-Fi 6E suportă o frecvență suplimentară în comparație cu Wi-Fi 6. Aceasta este de 6GHz pe lângă spectrul de 2,4GHz și 5GHz. Wi-Fi 6E permite transmiterea datelor cu 2,4 gigabiți pe secundă.

Această dezvoltare vine la scurt timp după ce Samsung a lansat primul său dispozitiv compatibil Wi-Fi 6E: Galaxy S21 Ultra. Acest smartphone nu utilizează un cip MediaTek, în schimb folosește unul Broadcom, la fel ca majoritatea celorlalte smartphone-uri de ultimă generație pe care Samsung le va lansa până la sfârșitul anului.