Samsung QLED TV certificate de VDE și Underwriters Laboratories

786
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat ieri că seria „Samsung QLED TV” a fost verificată și certificată pentru protecția vederii de agențiile de certificare din SUA și Germania. Lumina albastră, razele ultraviolete și razele infraroșii pot provoca diverse boli ale ochilor. Certificarea a dovedit că seria de televizoare QLED Samsung este sigură în privința emisiei de lumină albastră sau diverse surse de lumină, cum ar fi razele ultraviolete și razele infraroșii, care pot provoca afecțiuni  de vedere.

Samsung a spus că televizoarele QLED 8K și 4K au fost certificate „fără riscuri fotobiologice cu LED” de Underwriters Laboratories. Aceasta este o companie globală de certificare și inspecție a siguranței produselor din SUA. Televizoarele QLED au primit și certificarea de „siguranță pentru ochi – Safety for Eyes” de la Verband Deutscher Elektrotechniker Germania.

Samsung este primul producător de televizoare ce a primit aceste certificări

Samsung devine astfel primul producător din industria televizoarelor care a primit astfel de certificări. Acestea dovedesc că diferitele tipuri de lumini emise de televizoarele sale QLED nu prezintă un pericol fotobiologic. Televizoarele QLED sunt conforme cu standardele IEC (Comisia Internațională de Electrotehnică) pentru siguranță fotobiologică și pentru ochi.

Ambele instituții, Underwriters Laboratories (UL) și Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), au testat modelul 65Q900T 8K și modelul 65Q90T 4K. Acestea au fost considerate ca emițând cea mai strălucitoare lumină din seria Samsung QLED 2020. A fost luată în calcul și testată emisia lor de lumina albastră, razele ultraviolete și razele infraroșii. Televizoarele QLED nu sunt primele produse Samsung certificate de cele două agenții de certificare.

VDE – Verband Deutscher Elektrotrchniker a fost fondată în anul 1893 și are sediul în Frankfurt pe Main, în Germania. Marca VDE reprezintă siguranța și calitatea în domeniul tehnologiilor electrice și electronice, informaționale și medicale.

Drept urmare, atât UL cât și VDE au oferit televizoarelor QLED Samsung „Excepția de pericol”, cel mai înalt nivel de siguranță legat de lumina albastră, lumina ultravioletă și lumina infraroșie. Samsung QLED este prima serie de televizoare care a primit cel mai mare rating pentru aceste trei tipuri de lumină.

Modelele țintă sunt produsele QLED 8K (Q900T) și 4K (Q90T) lansate la începutul acestui an. Numele modelelor interne ale Q900T și Q90T sunt QT900 și, respectiv QT90.

Televizoarele Samsung QLED nu numai că au o imagine luminoasă și clară, ci și protejează pe deplin vederea utilizatorilor„. A declarat Choi Yong-hoon, vicepreședinte al diviziei de afișare video a Samsung Electronics, conform NewsSamsung. Și a continuat: „Televizoarele noastre sunt concepute pentru a proteja vederea, fără a pierde experiența de vizionare cu adevărat imersivă”. „Vom continua să facem din siguranța clienților noștri o prioritate pe măsură ce dezvoltăm produsele noastre.”