Televizorul Samsung QLED Zero Bezel, posibilă lansare la CES 2020

1535
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

În ultimul timp toți marii producători de televizoare din lume au pus un accent puternic pe reducerea marginile ecranului. Samsung, ca deținătorul coroanei și în acest domeniu, este în prim-plan și aici. Aceste muchii laterale dau un aspect cu totul nou multor produse electronice de larg consum. Nu vedem această tendință doar la smartphone-uri, ci și cu tablete, monitoare și televizoare. În curând ne așteptăm la primul televizor Samsung QLED Zero Bezel, complet fără margini, conform unei noi mărci comerciale. Cu acest televizor va dispărea complet marginea ecranului.

Pe 2 octombrie 2019, Samsung a înregistrat o marcă comercială la EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală). Gigantul tech a rezervat numele de marcă „Zero Bezel”. Cererea a fost depusă de intermediarul Abril Abogados din Madrid, Spania. Această companie a acționat deseori în numele Samsung, printre altele pentru o serie de modele din seria A Galaxy.

Samsung QLED Zero Bezel probabil la CES 2020 Las Vegas

În documentația ce însoțește cererea de marcă „Zero Bezel”, acest nume este clasificat în clasa 9, cu descrierea: „Televizoare, Monitoare, Ecrane LED, Panouri de afișare a semnalizării digitale”. Numele „Zero Bezel” vorbește de la sine: fără margini! Din descriere se poate vedea că nu este un smartphone complet fără margini. Cu toate acestea, vedem tendința marginilor subțiri ale ecranului în mai multe domenii iar smartphone-urile este unul dintre acestea.

Televizoarele Samsung QLED actuale dispun de margini foarte subțiri ale ecranului. Luați în considerare, de exemplu, televizorul Smart TV QLED 4K, unde site-ul web al producătorului vorbește despre un „design fără margini”. În mod logic, un televizor „Zero Bezel” va fi următorul pas făcut de Samsung.

Abril Abogados este o firmă fondată în 2001 și are sediul în Madrid, Spania. Este o casă de avocatură specializată în domeniul proprietății industriale și intelectuale. Are avocați, ingineri și chimiști specializați în brevete pentru a aborda eficient orice domeniu tehnologic.

Cu toate acestea, în descrierea cererii de marcă Samsung vorbește despre mai multe produse. Prin urmare, termenul poate fi utilizat pe scară mai largă. Actuala linie de monitoare QLED pentru jocuri de la Samsung este, de asemenea, echipată cu margini de ecran foarte înguste. De exemplu, monitorul QLED de 49 inch cu un ecran Ultra-Wide și raport de aspect 32: 9. Este posibil ca Samsung să lanseze în cele din urmă și un monitor de jocuri Zero Bezel.

Ne întrebăm totuși dacă jucătorii vor beneficia direct de acest lucru. În cele din urmă, jucătorilor le place să fie cu ochii pe colțurile imaginii. O margine minimă asigură apoi un contrast mai bun decât deloc.

Samsung oferă foarte multe soluții și în domeniul Digital Signage

Digital Signage este o industrie în care „Zero Bezel” oferă cu siguranță o soluție. În ultimii ani, marginile ecranului panourilor de semnalizare digitală au fost mult reduse. De exemplu Samsung UHF-E Series de 55 inch este descris ca un „Extreme Narrow Bezel Video Wall display. Aceste panouri sunt adesea utilizate unul lângă altul și unul peste altul. În acest domeniu Samsung ar da lovitura ca profit, dacă ar reuși să producă un panou digital „Zero Bezel”.

Cu siguranță Samsung va implementa aceste ecrane în produsele sale, televizoare, monitoare sau panourile de semnalizare digitală. Este clar că epoca „margini mai înguste” se schimbă în „zero bezel”. Avem speranțe că primul televizor Samsung QLED Zero Bezel QLED va fi prezentat la CES 2020 Las Vegas. Consumer Electronics Show are loc în perioada 7 – 10 ianuarie 2020 și este un eveniment anual în care sunt prezentate ultimele inovații în materie de televizoare.

SURSĂLetsgoDigital