Samsung și Qualcomm colaborează pentru a îmbunătăți viteza 5G

60
Samsung collaborates with Qualcomm to improve 5G
Sursa foto: sammobile.com

Rețelele 5G continuă să se extindă la nivel global, dar încă viteza nu este la nivelul estimat. Vitezele de descărcare 5G au crescut cu 17% în 2023 pentru a ajunge la o medie de 207,42 Mbps. Cu toate acestea, performanța de încărcare 5G a stagnat, crescând doar cu 1% de la an la an, până la 19,90 Mbps. Pentru a crește vitezele 5G Samsung și Oualcomm și-au dat mâna.

Samsung a anunțat că a colaborat cu Qualcomm pentru a îmbunătăți vitezele de transfer de date pe rețelele celulare 5G. Companiile au folosit noua caracteristică 1024 QAM a 3GPP Release 17 pentru a îmbunătăți vitezele 5G cu până la 20%, aducând viteze de descărcare mai mari pe smartphone-uri. Samsung și Qualcomm ating cele mai rapide viteze de descărcare 5G de până acum, cu o lățime de bandă de 20 MHz. Nu este prima colaborare de acest fel dintre cele companii în domeniul 5G.

Samsung și Qualcomm îmbunătățesc viteza 5G

Ca parte a acestei colaborări, Samsung și Qualcomm au folosit echipamentul Samsung Network 5G vRAN care rulează pe 2,1 GHz (FDD) și 3,5 GHz (TDD) și un smartphone de testare folosind modemul Qualcomm X75 5G. Samsung și Qualcomm au atins viteze de descărcare de 485 Mbps cu o lățime de bandă de 20 MHz, potrivit SamMobile. Acesta este cu 20% mai rapid decât 256 QAM, care este utilizat de obicei pe rețelele 5G. Este aproape de viteza de descărcare teoretică.

Este prima dată când aceste viteze sunt atinse pe o bandă FDD. Deoarece acest test a fost efectuat pe o singură bandă de 20 MHz, se poate obține o viteză mult mai mare, deoarece majoritatea telefoanelor moderne pot combina mai multe benzi împreună prin CA (Carrier Aggregation). Companiile testează și această tehnologie pe o rețea cu echipamente RAN tradiționale.

FDD – Frequency Division Duplex, este un mijloc de comunicare care folosește două frecvențe pentru a trimite și a primi informații. pentru 5G înseamnă că operatorii de telefonie mobilă pot folosi mai multe frecvențe în același timp.

Se preconizează că această tehnologie va fi disponibilă comercial pentru operatorii de rețea până la sfârșitul acestui an. Anul trecut, Samsung și Qualcomm au testat agregarea purtătorului de 4x downlink și 2x uplink pe spectrul FDD. Samsung Networks este printre cel mai mare producător de echipamente de rețea celulară din lume și dezvoltă instrumente de automatizare 5G Core, 5G vRAN și AI.

„Credem că îmbunătățirea eficienței spectrale este esențială în dezvoltarea soluțiilor de generație următoare”. A declarat Ji-Yun Seol, vicepreședintele Samsung Networks. “Această realizare subliniază angajamentul continuu al Samsung de a avansa frontierele tehnologiei mobile. Eforturile noastre de colaborare cu Qualcomm Technologies au dat rezultate impresionante. Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm expertiza noastră combinată pentru a stimula inovația în rețea.”