Samsung lucrează la o nouă funcție Quick Share pentru partajarea de fișiere

349
Samsung lucreaza la o nouă functie Quick Share pentru partajarea de fisiere
Sursa Foto: via phonearena.com

Partajarea rapidă a Samsung este o opțiune excelentă pentru a transfera fără probleme fișiere între telefoanele Samsung Galaxy și alte dispozitive Samsung. Acum se pare că Samsung intenționează să integreze o opțiune Quick Share de partajare a fișierelor între un Galaxy și dispozitive de la alte mărci. Mai precis, este vorba despre cele realizate de OPPO, Xiaomi, Vivo sau alte companii de smartphone-uri din China.

Samsung va colabora cu acestea companii chineze pentru o mai bună partajare a fișierelor prin Quick Share. Mai multe surse din domeniu au scris că Samsung s-a alăturat alianței Mutual Transmission Alliance (MTA), un grup fondat de Oppo, Vivo și Xiaomi din China.

Samsung va integra protocoalele MTA în Quick Share

Se pare că Samsung va integra protocoalele MTA în Quick Share, făcând posibilă partajarea fișierelor cu smartphone-uri și laptopuri de la alte mărci. Protocoalele MTA folosesc Bluetooth LE pentru a scana împrejurimile pentru dispozitive compatibile, iar partajarea de fișiere se realizează prin intermediul unei conexiuni Pier-to-Pier bazate pe Wi-Fi Direct.

Viteza medie de partajare a fișierelor prin acest protocol este de 20 Mbps, conform PhoneArena. Fișierele care pot fi partajate în acest fel includ fișiere audio, documente, imagini, videoclipuri și multe altele. Pe lângă OppO, Vivo și Xiaomi, MTA are ca membri pe ASUS, Black Shark, Hisense, Realme, Meizu, OnePlus și ZTE. Fiind preponderent companii de telefoane mobile din China, Samsung este interesată de extinderea funcției sale Quick Share la alte dispozitive.

Meizu Technology Co., Ltd. este o companie chineză de electronice de larg consum fondată în 2003. A început ca producător de playere MP3 și ulterior de playere MP4. Din 2008, Meizu și-a concentrat atenția asupra smartphone-urilor.

Totuși, acest lucru nu a fost anunțat oficial de Samsung. Momentan nu există informații cu privire la momentul în care Samsung va lansa sistemul îmbunătățit de partajare a fișierelor. Ne așteptăm să apară mai multe informații în următoarele luni. Suntem curioși să vedem cum și cât de bine poate integra Samsung o nouă opțiune Quick Share cu dispozitive terțe.