Acasă Stiri Samsung dezvoltă o ramă Armor Frame pentru Galaxy Z Flip și Z...

Samsung dezvoltă o ramă Armor Frame pentru Galaxy Z Flip și Z Fold

În vara anului 2021, Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile. Se așteaptă ca Samsung să introducă simultan Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. S-au scris multe despre posibilele îmbunătățiri ale acestor noi modele în perioada trecută. Unul dintre punctele importante unde a lucrat  Samsung este rezistența dispozitivului în general. Samsung a solicitat recent o marcă comercială „Armor Frame”. Este o ramă laterală rezistentă, probabil pentru modelele de smartphone-uri pliabile.

Se pare că anul acesta Samsung dorește să echipeze măcar unul dintre modelele sale pliabile cu un cadru lateral rezistent. Compania numește această ramă laterală „Armor Frame”. Acest lucru rezultă dintr-o marcă comercială pentru care Samsung a solicitat brevet în Coreea de Sud, Europa și Statele Unite.

Cadru Samsung Armor Frame pentru smartphone-uri pliabile

Marți, 13 aprilie 2021, Samsung Electronics a solicitat o marcă comercială pentru numele „Armor Frame”, conform LetsGoDigital. Marca a fost solicitată pentru prima dată în Coreea de Sud, la Oficiul de Proprietate Intelectuală din Coreea (KIPO). În aceeași zi, cererea a fost depusă la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și la USPTO în SUA.

Marca comercială este clasificată în clasa 9, cu o descriere scurtă: „smartphone-uri; rame pentru smartphone„. Documentația care însoțește cererea de brevet arată că este un nou tip de cadru pentru smartphone. Cuvântul englezesc „Armor” înseamnă „armură, armătură, blindaj”, ceea ce indică faptul că este un cadru foarte puternic. Samsung a folosit diferite tipuri de rame pentru smartphone de-a lungul anilor, de la plastic la metal și aluminiu. Acesta din urmă este utilizat pentru modelele de top din gama Samsung Galaxy, precum seria Galaxy S21, dar și Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip.

Aluminiul este cel mai răspândit metal din scoarța pământului. A fost considerat cândva un metal mai prețios decât aurul. Napoleon al III-lea al Franței a organizat un banchet în care oaspeții săi au servit masa cu tacâmuri din aluminiu.

Cel mai mare dezavantaj al unui cadru din aluminiu este că acesta devine mai puțin rigid în timp, pierzând din rezistență. Este posibil ca acest lucru să fi determinat Samsung să se adapteze și să îmbunătățească cadrul noilor sale smartphone-uri pliabile. Au existat zvonuri de ceva timp că marginile ecranului vor fi reduse în continuare, astfel încât cadrul și, eventual, balama vor trebui revizuite.

Ce smartphone-uri Samsung vor primi noua ramă mai rezistentă?

Încă nu se știe din ce material este fabricat „Armor Frame”. Poate fi un cadru extra robust care îndeplinește standardul militar MIL-STD-810G și, prin urmare, este extrem de rezistent la șocuri. O altă posibilitate este ca Samsung să opteze pentru un fel de carbon sau titan, deși acest lucru este mai scump decât aluminiul, dar este, de asemenea, mult mai ușor. În același timp, acest lucru ar putea rezolva unul dintre principalele dezavantaje ale smartphone-urilor pliabile. În special, Galaxy Z Fold 2 se simte destul de greu în mână în folosirea îndelungată. Această problemă poate fi remediată prin aplicarea unui cadru mai ușor și mai puternic.

Nu știm dacă Samsung dorește să utilizeze „Armor Frame” pentru modelele sale pliabile. Cu toate acestea, acest lucru pare cel mai probabil. În cele din urmă, seria Galaxy S21 a fost deja lansată oficial și nu ne așteptăm la un nou Galaxy Note anul acesta. Toată atenția este acum concentrată pe noile modele de smartphone-uri pliabile de la Samsung.

În august 2021, se așteaptă ca Samsung să anunțe atât Galaxy Z Flip 3, cât și Galaxy Z Fold 3. Rămâne de văzut dacă Samsung va folosi Armor Frame pentru ambele modele. În mod logic, va fi în orice caz utilizat pentru Galaxy Z Fold 3. Cu toate acestea, nu este exclus faptul ca Samsung să ofere modelului cu clapetă un cadru Armor, la fel cum a făcut cu UTG. Cu un cadru extra puternic, Samsung poate rămâne cu un pas înaintea concurenței.

De obicei, Samsung începe să înregistreze nume importante cu câteva luni înainte de lansarea oficială, care pot fi utilizate ulterior în marketing. Acesta a fost și cazul UTG (UltraThin Glass), solicitat cu aproximativ trei luni înainte de evenimentul de lansare Galaxy Unpacked.

Stiri

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...