Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

458
Samsung a stabilit un nou record de viteza de descarcare in 5G
Sursa Foto: Yonhap

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de telecomunicații utilizând atât stațiile de bază 5G, cât și 4G LTE. Într-o demonstrație desfășurată în Suwon compania a realizat 5,23 gigabiți pe secundă (Gbps) în viteze de date. Astfel se poate descărca un film full-HD de 4GB în șase secunde, pe smartphone-ul Galaxy S20+, folosind E-UTRAN noua tehnologie Radio Dual Connectivity (EN-DC).

Tehnologia EN-DC permite operatorilor de telefonie mobilă să crească viteza și acoperirea 5G prin utilizarea unei rețele 4G. Samsung a spus că poate combina 40MHz de frecvență 4G și 800MHz de frecvență 5G în mmWave. Cea mai recentă realizare depășește viteza de 4,25Gbps înregistrată anul trecut. Atunci a fost folosită tehnologia MU-MIMO (multi-user multiple-input multiple-output).

Samsung a evoluat permanent în vitezele de descărcare 5G

Această realizare Samsung se bazează pe mulți ani de cercetare în domeniul 5G. În 2018, Samsung a început să prezinte capacitățile 5G cu primele conexiuni de date 5G New Radio multi-gigabit cu viteze de 1,7Gbps. În 2019, compania și-a depășit recordul atingând viteze de date de 2,65Gbps. Compania a ajuns apoi la viteze de 4,3Gbps într-o demonstrație din 2020. Astăzi, atingând viteze de date de 5,23Gbps, Samsung trece o altă barieră, folosind o nouă abordare flexibilă în tehnologia EN-DC. De remarcat că Samsung a folosit un Galaxy S20+ la acest test.

Prin această demonstrație, Samsung a obținut un nou record în ceea ce privește viteza de date 5G. Compania a evidențiat puterea utilizării unei abordări duale 4G și 5G, livrată direct unui singur utilizator”. A declarat Ji-Yun Seol, vicepreședinte și șef de la Air Technology Group, Business Networks la Samsung. „Acest lucru ne întărește angajamentul de a oferi clienților noștri cele mai bune soluții 5G. Vom sprijini continuu operatorii de telefonie mobilă să accelereze beneficiile serviciilor 5G pentru utilizatorii lor”.

EN-DC înseamnă „E-UTRAN New Radio – Dual Connectivity”. E-UTRAN este, desigur, LTE în vorbirea de zi cu zi, iar New Radio este rețeaua de radio 5G. Dual Connectivity înseamnă că tehnologia folosește două rețele, 4G și 5G.

Gigantul tech a fost pionier în livrarea cu succes a soluțiilor end-to-end 5G, inclusiv cipset-uri, radiouri și nucleu. Prin cercetare și dezvoltare, Samsung promovează permanent rețelele 5G cu portofoliul său de produse și instrumente de automatizare bazate pe AI. Compania oferă în prezent conectivitate sutelor de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Compania își extinde permanent prezența în furnizarea de soluții 5G end-to-end, conform The Korea Herald. Furnizează echipamente de rețea 5G operatorilor de telefonie mobilă din țări precum SUA, UK, Canada, Australia, Noua Zeelandă, etc.