Samsung și Red Hat vor colabora în domeniul software-ului de memorie

192
Samsung si Red Hat
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung și Red Hat, principalul furnizor mondial de soluții open source, au anunțat ieri o colaborare largă pe tehnologiile software pentru soluțiile de memorie de ultimă generație. Parteneriatul se va concentra pe dezvoltarea și validarea software-ului open source pentru produse de memorie și stocare existente și emergente. Sunt incluse aici SSD-uri NVMe; memorie CXL; memorie/stocare computațională (HBM-PIM, SSD-uri inteligente) și materiale. Toate vor fi folosite pentru construirea unui ecosistem expansiv pentru hardware și software de memorie strâns integrat.

Creșterea exponențială a datelor determinată de AI, AR și metaversul care se apropie rapid aduce schimbări perturbatoare în designul memoriei. Astfel vor fi necesare tehnologii software mai sofisticate, care se conectează mai bine cu cele mai recente progrese hardware. Samsung și Red Hat vor colabora tocmai în acest domeniu.

Colaborare Samsung și Red Hat Enterprise Linux

Samsung și Red Hat vor depune un efort concertat pentru a defini și standardiza soluții software de memorie. Acestea vor fi folosite în serverele și hardware-ul de memorie în evoluție, construind în același timp un ecosistem de memorie mai robust”. A declarat Yongcheol Bae, vicepreședinte executiv și șef al echipei de inginerie a aplicațiilor de memorie la Samsung, conform SamsungNewsroom. „Vom invita parteneri din întreaga industrie IT să ni se alăture în extinderea ecosistemului de memorie software-hardware pentru a crea o valoare mai mare pentru clienți”.

În viitoarea era centrată pe date, integrarea arhitecturilor hardware și software centrate pe memorie va deveni tot mai esențială. În acest scop, Red Hat este bucuroasă să participe la acțiunea comună cu Samsung”. A spus și Marjet Andriesse, Senior Vice President și șeful Red Hat Asia Pacific.

Red Hat (în traducere Pălăria roșie), mai exact Red Hat Software, este o companie americană. A fost fondată în 1993, are sediul în Raleigh, Carolina de Nord, SUA și birouri în întreaga lume. Este o filială independentă a IBM.

Noul parteneriat reprezintă prima dată când Samsung își unește forțele cu o companie de software open source pentru a promova angajamente pe piața IT. Ca o extensie a acestei colaborări strategice, Samsung va lansa Samsung Memory Research Cloud (SMRC). În cadrul acesteia cele două companii vor dezvolta și verifica soluții software pe diverse medii de server. Servind ca un hub de colaborare deschis, SMRC va permite clienților și partenerilor să evalueze noi produse software în configurarea combinațiilor optime cu hardware-ul de memorie.

Samsung plănuiește să-și deschidă platforma SMRC în a doua jumătate a acestui an și se așteaptă ca aceasta să acționeze ca un catalizator continuu pentru inovarea în sistemele IT viitoare.