Samsung Electronics a redus comenzile de lentile pentru camerele de smartphone cu până la 30% în Q2 2020. Informația de la HDBlog vine de la site-ul Digitimes, care citează un furnizor din China. Este vorba despre compania Largan Precision, un furnizor chinez specializat în lentile pentru camere foto la telefoane mobile. Printre altele, Largan Precision produce astfel de componente și pentru seria Galaxy S20.

Este un nou indiciu al vânzărilor slabe de smartphone-uri la nivel global și în particular ale companie Samsung pe fondul pandemiei de COVID-19. Piața globală de smartphone-uri a scăzut simțitor în trimestrul unu din 2020 și multe companii și-au închis unele fabrici. Toate vânzările au avut de suferit cu mici excepții, Samsung Galaxy S20 Ultra și Samsung Galaxy Z Flip.

Situația va reveni la normal în a doua jumătate a anului 2020

În cursul prezentării rezultatelor financiare trimestriale, Samsung a prezis o situație complicată și pentru următoarele câteva luni. Speranța este ca situația să revină la normal în a doua jumătate a anului, tocmai la timp pentru lansarea seriei Galaxy Note 20 și a lui Galaxy Fold 2. Samsung SDI, o altă filială a companiei care produce componente precum afișaje și baterii, face aceleași predicții.

Samsung SDI a spus că nu va fi o redresare a producției de baterii pentru smartphone-uri prea repede din cauza impasului la nivel mondial din industrie. Cu toate acestea, în a doua jumătate a anului, cererea de baterii pentru vehicule electrice (EV) și acumulatori pentru scule electrice ar trebui să crească. De asemenea, Samsung SDI se va concentra în perioada următoare pe bateriile „micro”. Acestea sunt utilizate în căștile wireless, o categorie de produse care se confruntă cu un boom real.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]ATL – Amperex Technology Limited este o companie fondată în 1999. Are sediul în Hong Kong. Este lider mondial în proiectarea, fabricarea și vânzarea de baterii reîncărcabile, pentru electronice de larg consum, cum ar fi laptopuri, telefoane inteligente, vehicule electrice, drone etc.[/vc_message]

Samsung SDI furnizează mai mult de 65% din bateriile pentru smartphone-urile companiei în fiecare an. Samsung SDI a fost fondată în 1970 și are în prezent peste 10.000 de angajați. Printre alte companii care furnizează baterii pentru smartphone-urile Samsung este și firma ATL din China.

Gigantul tech sud-coreean se așteaptă ca vânzările să fie afectate și în trimestrul doi din 2020. Intră aici smartphone-urile, electrocasnicele, microprocesoarele și alte produse, chiar dacă unele domenii cum ar fi memoriile pentru laptopuri și servere ar putea să crească.