Se pare că Samsung își reduce producția de telefoane pentru 2022

356
Samsung reduce productia de telefoane
Sursa Foto: 9to5google.com

Luna trecută, Strategy Analytics a constatat că Samsung deținea 24% din piața globală de smartphone-uri. A fost cea mai mare performanță a companiei Samsung în trimestrul I din ultimii cinci ani. Această reușită a companiei s-a produs pe măsură ce livrările de smartphone-uri au scăzut cu 11% față de aprilie 2021.

Potrivit unei surse sud-coreene, Maeil Business News, citată de site-ul britanic TheVerge, se pare că Samsung vrea să reducă numărul de telefoane pe care intenționează să le producă în 2022. De la o cifră estimativă de 310 milioane luată în calcul inițial, la 280 de milioane. În termeni absoluți, sunt destul de multe telefoane și este o scădere relativ bruscă față de obiectivul inițial.

Samsung își reduce producția de telefoane pentru 2022

Se pare că țintele de producție reduse vor afecta toate telefoanele din portofoliul Samsung, de la modele low-end până la produse emblematice. Nu a fost specificat dacă o anume serie va suferi reduceri mai mari față de alta. Ne gândim aici în primul rând la telefoane pliabile Galaxy Z și cele din seria Galaxy A.

Producția de telefoane mai ieftine nu credem că va suferi. În perioada unei crize economice sau de altă natură, spre astfel de telefoane se orientează cumpărătorii. Mai bine un telefon ieftin decât deloc un telefon. Oamenii care cumpără telefoane de ultimă generație ar putea să nu dorească unul nou decât dacă trebuie neapărat să o facă. Cel mai probabil cei care au telefoane high-end, seria Galaxy S, probabil vor dori să le păstreze un an sau doi în plus.

Samsung are sediul în Samsung Town, Seul, Coreea de Sud. Samsung înseamnă în limba coreeană „trei stele”. Cuvântul „trei” reprezintă ceva „mare, numeros și puternic”, în timp ce „stelele” înseamnă „veșnic” sau „etern”, precum stelele de pe cer.

Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri de pe planetă, dar nu este imun la reculul pieței. Astfel compania Samsung se pregătește să-și reducă prognozele de producție, cu ~30 de milioane de smartphone-uri mai puține în 2022.

Samsung nu este singurul care simte efectele unei pandemii continue, dar și a războiul Rusia/Ucraina. Acesta din urmă a dus la întreruperea livrărilor Samsung către Rusia. În același timp, inflația tot mai mare pe piețele globale afectează și ea puterea de cumpărare a oamenilor. Recent Bloomberg a scris că Apple nu va crește producția în acest an, va produce ~220 de milioane de iPhone-uri în 2022. Este același număr din 2021, în ciuda faptului că Apple lucrează la unele upgrade-uri destul de mari. Previziunile pieței pentru Apple erau de aproximativ 240 de milioane de bucăți în acest an.