Acasă Stiri Samsung se pregătește să renunțe la Bixby pe dispozitivele mai vechi

Samsung se pregătește să renunțe la Bixby pe dispozitivele mai vechi

Samsung se pregătește să facă un pas înainte și să renunțe la sprijinul pentru asistentul său inteligent Bixby pe telefoanele mai vechi. Acest lucru este dezvăluit de surse din interiorul companiei Samsung. Conform acestor surse citate de AndroidHeadline, Samsung va elimina Bixby Voice de pe telefoanele și tabletele cu Android Nougat și Android Oreo.

Asistentul inteligent Bixby a fost lansat pe 20 martie 2017 și introdus alături de Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ pe 29 martie 2017. Bixby are trei părți, cunoscute sub numele de „Bixby Voice”, „Bixby Vision” și „Bixby Home”.

Bixby va fi eliminat de pe Galaxy S8, Galaxy S9 și Note 8 printre altele

Lista dispozitivelor de pe care Bixby va fi eliminat este destul de mare. Însă unele dintre cele mai populare smartphone-uri Samsung din trecutul apropiat sunt incluse. De exemplu, compania va elimina pe Bixby de pe Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S8 Active, Galaxy Note 8 și ediția din 2018 a lui Galaxy A9.

Singura opțiune din această gamă de gadgeturi este Samsung Galaxy Note 9, în cazul în care proprietarii încă nu au trecut de la Android 8.1 Oreo la Android 9 Pie. Asistența pentru dispozitive mai vechi cu Android Nougat și Oreo va fi închisă oficial la 1 ianuarie 2020. Schimbarea are legătură directă cu trecerea companiei Samsung de la variantele mai vechi de Android la cele mai recente. Nu este o sarcină ușoară pentru Samsung să țină pasul cu actualizările din portofoliul său larg de dispozitive.

Bixby a fost numit după Jerome Bixby a fost scriitor american de science-fiction. A scris mai multe episoade din celebrul serial Star Trek. Ceea ce în film era considerată o ficțiune acum a devenit realitate – comanda vocală a dispozitivelor.

Bixby 2.0 a fost și este un pas enorm față de asistentul Samsung original, extinzându-se mai departe de orice dispozitiv individual și este mai asemănător cu Google Assistant sau Amazon Alexa. Odată cu introducerea sa din 2018, Samsung și-a împărțit efectiv suportul pentru Bixby în două categorii. Acestea sunt acele dispozitive care au primi Bixby 2.0 și cele care nu au primit. Nu numai că Bixby 2.0 funcționează acum ca un asistent virtual complet, dar a devenit mai natural în ceea ce privește interacțiunile.

Schimbarea probabil nu va afecta foartă multă lume

În același timp, Samsung a continuat să îmbunătățească asistentul său inteligent. Bixby a primit constant noi funcționalități, funcții noi și parteneri noi și a fost deschis către terți. Deci, are un anumit sens ca Samsung să ucidă suportul pentru versiunea mai veche de Bixby la un moment dat. Principalele lucruri care nu vor mai funcționa la acele telefoane mai vechi sunt Bixby Voice și Bixby Briefing.

Acum, eliminarea lui Bixby de pe telefoanele cu Android Nougat și Android Oreo, cel mai probabil nu va afecta majoritatea copleșitoare a utilizatorilor Samsung. Cel mai mare vinovat în ceea ce privește motivul pentru care acest lucru nu va afecta mulți utilizatori ar putea fi Bixby în sine.

Majordomul companiei sud-coreene nu a fost niciodată printre cei mai populari asistenți vocali, chiar și în rândul fanilor Samsung. În general, deși Bixby a fost îmbunătățit mereu de Samsung, utilizatorii pur și simplu nu l-au folosit prea mult. Pentru cei care l-au folosit, va fi o idee bună să migreze la Android 9 Pie dacă această actualizare de firmware este disponibilă. În caz contrar, achiziționarea unui dispozitiv mai nou va fi singura opțiune deocamdată.

Stiri

Cum să folosiți încărcarea Wireless PowerShare pe seria Galaxy S20

În foarte multe privințe, seria Galaxy S20 este punctul culminant al tehnologiilor mobile de care dispune Samsung. Încărcarea Wireless PowerShare nu face...

Samsung Galaxy S20, aplicație pentru trecerea între 96 și 120Hz

După cum se știe, Samsung a lansat anul acesta o serie Galaxy S20 compusă din trei smartphone-uri. Toate cele trei telefoane au...

Tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite neanunțată, listată în SUA

Despre tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite am scris că este cu toate actele la zi și poate apărea în orice clipă....

Galaxy A21s cu un procesor Exynos 850 necunoscut, apare pe Geekbench

Deocamdată smartphone-ul Samsung Galaxy A21 nu a fost lansat oficial de compania sud-coreeană. Sunt multe informații despre el și poate fi lansat...

Samsung Galaxy Note Fold, un smartphone pliabil cu S Pen

În urmă cu mai bine de un an, Samsung Galaxy Fold a fost anunțat drept primul telefon pliabil al gigantului tech sud-coreean....

Galaxy Note 20+ 5G cu Snapdragon 865 și 8GB RAM pe Geekbench

Anul acesta vom primi de la Samsung încă două smartphone-uri de excepție, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20+. Acestea, conform mai...

Și Galaxy Fold varianta 5G, primește Android 10 cu One UI 2.1

Am scris recent că primul smartphone pliabil Samsung Galaxy Fold a început să primească actualizarea la Android 10. În articol era vorba...