Samsung posibil să renunțe memoria flash, a anunțat eMRAM

750

Samsung a anunțat producția de module eMRAM – embedded Magnetic Random Access Memory. Noile modulele de memorie ar trebui să facă uitată în viitorul apropiat memoria flash. Noile memorii sunt mai rapide, sunt mai eficiente energetic și mai ieftine. Producția în serie a eMRAM a început deja, conform NewsSamsung.

Noile module de memorie sunt fabricate cu procesul de fabricație de 28 nanometri denumit „Samsung 28FDS”. Samsung amintește doar de Internetul Obiectelor și Inteligența Artificială, ca două importante domenii unde vor fi folosite noile memorii.

Samsung eMRAM cu viteze de scriere de o mie de ori mai mari față de eFlash

Deoarece eFlash a întâmpinat unele probleme de scalabilitate datorită unei operații bazate pe stocarea de sarcină, eMRAM este fost succesorul cel mai promițător. Aceste memorii permit o scalabilitate puternică, având în același timp caracteristicile tehnice remarcabile ale semiconductorilor de memorie, cum ar fi nonvolatilitatea, accesul aleator și rezistența puternică.

Noile memorii bazate pe „28FDS” de la Samsung oferă avantaje de putere și viteză fără precedent, cu costuri mai mici. Deoarece eMRAM nu necesită un ciclu de ștergere înainte de a scrie date, viteza de scriere este de aproximativ o mie de ori mai rapidă decât eFlash. De asemenea, noile memorii utilizează tensiuni mai mici decât eFlash și nu consumă energie electrică în modul de oprire. Acest lucru duce la o eficiență energetică mare.

Netzwoche este o revistă și site elvețian din domeniul ICT (Information and Communications Technology). Revista apare bilunar și publică informații locale și globale despre IT, telecomunicații, e-business și noi tehnologii. A fost fondată în anul 2000 și are sediul la Zurich, Elveția.

Conform site-ului elvețian NetzWoche, gigantul tech coreean nu a anunțat încă date foarte exacte privind aceste memorii. Conform foii de parcurs, un modul de 1 GB va fi finalizat până la sfârșitul anului 2019. Unitățile eMRAM ar trebui să fie mai mici și Samsung promite că eMRAM are nevoie doar de 0,25% din puterea electrică necesară pentru a scrie, față de un eFlash. În comparație cu produsele eFlash actuale, unitățile eMRAM vor fi de asemenea mult mai ieftine.