Posibil ca Samsung să renunțe la seria Galaxy Note de anul viitor

560

Cu seria Galaxy Note, Samsung a atras o mulțime de clienți în special din sectorul business. Smartphone-uri frumoase, elegante și puternice. Seria Note are și mulți fani care doresc o experiență pe ecran mare asemănătoare cu PC-ul și un S Pen. Încă de la lansare din 2011 seria Note a fost invariabil tot mai bună de la an la an.

Nici anul aceasta nu face excepție. Samsung a lansat cea mai noua serie Galaxy Note 20 pe 5 august la un eveniment virtual Unpacked. Cu toate acestea, noua serie Galaxy Note20 i-a lăsat pe analiștii din domeniu puțin în ceață. Aceștia își fac probleme în privința viitorului seriei Galaxy Note, deoarece pare că aceasta își pierde distincția de a fi un dispozitiv all-in-one. Pentru a concura cu rivalul său Apple, Samsung a pus accentul pe telefoanele rabatabile Galaxy Z, care pot oferi clienților experiențe noi cu ecrane care pot fi pliate.

Posibil un viitor Galaxy Z Fold cu S Pen va înlocui seria Galaxy Note

Dezvăluind telefonul pliabil Galaxy Z Fold 2 de nouă generație în timpul evenimentului Unpacked, Samsung a arătat dorința de a extinde volumul de vânzări al telefoanelor rabatabile din seria Galaxy Z. Deși Samsung nu a spus nimic despre viitorul seriei Galaxy Note, analiștii din industrie au declarat că Note 20 ar putea fi ultima din linia sa. Acești analiști se așteaptă ca Samsung să adauge un S Pen la telefoanele Galaxy Z Fold începând de anul viitor. Chiar dacă informația vine din sursă sigură, trebuie să amintim că au mai fost astfel de informații în trecut.

Dacă smartphone-ul Galaxy Z Fold de nouă generație va fi echipat cu stiloul S Pen, este posibil să nu mai existe telefoane Galaxy Note anul viitor„. A declarat Lee Dong-joo, analist la SK Securities. „Galaxy Note 20 are două modele, Ultra are o rată de reîmprospătare de 120Hz, dar nu are senzor ToF. Performanța camerei sale este de asemenea redusă în comparație cu seria Galaxy S20. Zoom-ul digital este de numai până la 50x în timp ce S20 Ultra permite un zoom de 100x„.

SK Securities Co., Ltd este un furnizor de servicii financiare cu sediul în Coreea de Sud. SK Securities se implică și în activitatea bancară de investiții. Compania oferă servicii de achiziție și finanțare a proiectelor și servicii de gestionare a averii.

Viitorul este al telefoanelor pliabile

Senzorul ToF permite camerei inteligente să măsoare distanța folosind lumina infraroșie și să capteze imagini 3D. Deși anterior Galaxy Note 10+ și Galaxy S20 Ultra aveau senzorul ToF, Samsung a exclus senzorul din seria Note 20. Având în vedere că senzorul ToF este utilizat pe scară largă pentru tehnologii cu realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR), care au fost utilizate tot mai mult în diferite tipuri de aplicații, decizia Samsung de a nu prezenta senzorul ToF vine ca una neașteptată.

Samsung urmărește o „strategie dual-track” în afacerea sa de smartphone-uri. Compania vinde seria Galaxy S Galaxy și telefoanele Z Flip în prima jumătate a anului și va lansa noile telefoane Galaxy Z Fold în a doua jumătate. Conform Korea Times, experții din domeniu au spus că smartphone-ul pliabil va deveni ceva normal în viitorul apropiat. Potrivit Strategy Analytics, vânzările de telefoane pliabile vor crește spectaculos în viitor. Vor ajunge la 100 de milioane de bucăți în 2025, de la aproximativ 1 milion în 2019.