Care telefon merită cumpărat: Galaxy Note 20 Ultra sau Galaxy Note 10+?

3277
Sursa Foto: phonearena.com

Smartphone-ul Galaxy Note 20 Ultra este noua bijuterie Samsung. A fost conceput și construit pe baza unui alt excelent smartphone Samsung: Galaxy Note 10+ de anul trecut. Dar, toate noile tehnologii ce vin cu Ultra, dau de gândit celor ce vor un nou smartphone Note. Și, acest lucru, mai ales dacă au un Galaxy Note 10+.

Inevitabil se pune întrebarea: ar trebui să cheltuiți mai mult pentru ca să faceți un upgrade? Răspunsul nu este un „da” categoric în acest caz. Samsung Galaxy Note 10+ este încă un excelent smartphone. În rândurile de mai jos vrem să vedem care dintre cele două merită cumpărat: Note 20 Ultra sau Note 10+.

Design Galaxy Note 20 Ultra vs Galaxy Note 10+

Din punct de vedere al proiectării, Nota 20 Ultra este o evoluție elegantă în ceea ce privește designul. În timp ce Note 10+ a fost cu un dispozitiv mult mai flash, cu un spate lucios și opțiuni de culori expresive, Note 20 Ultra este cu siguranță un telefon mai conservator și clasic. Are spatele din sticlă glazurată și culorile elegante.

Atât Note 10+, cât și Note 20 Ultra au afișaje mai ușor curbate, care sunt departe de modelele seriei Galaxy S8 și Galaxy S9. În ceea ce privește dimensiunea, ambele telefoane sunt aproape identice. Cel mai nou dispozitiv este mai înalt și mai greu, dar acest lucru este perfect normal. Dacă ați avut vreodată un Note 10+ în mână, Note 20 Ultra este cam același dispozitiv în ceea ce privește lățimea și grosimea.

Dimensiuni:

  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra:  164,8 x 77,2 x 8,1 mm, greutate 208 grame
  • Samsung Galaxy Note 10+: 162,3 x 77,2 x 7,9 mm, greutate 196 grame

Singurul simbol al unității pentru gram recunoscut de Sistemul Internațional de Unități (SI) este „g”. Este urmat, după un spațiu, de valoare numerică „208 g” reprezintă „208 grame”. Gramul este cea mai utilizată unitate de măsură la nivel mondial pentru ingrediente care nu sunt lichide.

Amplasarea butoanelor este un alt domeniu în care Nota 20 Ultra diferă destul de mult. În timp ce Galaxy Note 10+ are butonul de pornire și de volum în partea stângă, Note 20 Ultra are toate butoanele pe rama din dreapta a telefonului. Același lucru este valabil și pentru S Pen, care s-a mutat și de la dreapta la stânga telefonului. Dintr-o perspectivă pur ergonomică, Note 20 Ultra are pur și simplu mai mult sens. Dar nu trebuie să aveți impresia că este un lucru rău modul de amplasare pe Galaxy Note 10+.

Ecran Galaxy Note 20 Ultra vs Galaxy Note 10+

Ecranul Dynamic AMOLED aflat pe Note 20 Ultra este cu doar o zecime de inch mai mare decât cel de pe Note 10+ de 6,8 inch. Este diferență destul de mică și privind rezoluției ecranului, conform PhoneArena. Avem încă o dată rezoluția QHD+, deci nu vă așteptați ca unul din cele două să aibă o claritate superioară. Reproducerea culorilor, luminozitatea și unghiurile de vizualizare sunt excelente pe ambele telefoane și acest lucru nu este deloc surprinzător. Vorbim aici de flagship-uri Samsung!

O caracteristică care va face o diferență este rata de actualizare mai ridicată pe Galaxy Note 20 Ultra. La 120 Hz, este sensibil mai fin decât ecranul lui Galaxy Note 10+ de 60 Hz. Trebuie remarcat faptul că, deși experiența generală este mult mai bună pe Note 20 Ultra, pentru acest lucru trebuie plătit un preț: durata de viață a bateriei este mai scurtă.

Hardware și performanță Note 20 Ultra vs Note 10+

În SUA, Galaxy Note 20 Ultra este alimentat de cel mai recent și mai mare procesor Qualcomm, Snapdragon 865+. Acestea fiind spuse, cu siguranță nu veți simți lipsă de putere cu Galaxy Note 10+, dar trebuie menționat că este alimentat de cip-setul Snapdragon 855. Este puțin mai „bătrân” și oleacă mai slăbuț! Există 12 GB RAM pe ambele dispozitive, mai mult decât necesar pentru orice faceți cu aceste smartphone-uri. De fapt memoria este unul dintre punctele forte ale seriei Galaxy Note. Note 20 Ultra pornește de la 128 GB stocare nativă, în timp ce Note 10+ începe de la 256 GB stocare.

Cu toate acestea, versiunile internaționale ale ambelor telefoane sunt alimentate de chipset-urile Exynos, nu chiar la nivelul Snapdragon. Note 20 Ultra are Exynos 990, în timp ce Note 10+ este alimentat de Exynos 9825.

Baterie și S Pen pe Note 20 Ultra vs Note 10+

Note 20 Ultra depășește pe Note 10+ într-o altă zonă cheie: dimensiunea bateriei. Cu o baterie de 4.500 mAh, noul smartphone promite o durată de viață a bateriei mult mai lungă în comparație cu Nota 10+, care are o baterie de 4.300 mAh. Hardware-ul de pe Note 20 Ultra este mai nou și mai eficient din punct de vedere energetic. Dar trebuie menționat faptul că vorbim strict cu opțiunea implicită de actualizare de 60 Hz. Dacă activați rata de actualizare de 120 Hz, nu există nicio garanție că Note 20 Ultra va dura mai mult decât Note 10+ în aceleași condiții de utilizare.

S Pen-ul la bordul lui Galaxy Note 20 Ultra a primit unele îmbunătățiri. Cel mai important, latența a fost redusă până la 9 ms, la fel cu Apple Pencil. În Note 10+ mai vechi, S Pen-ul are o latență mult mai mare, ceea ce este cu siguranță vizibil.

Un alt punct forte în arsenalul Note 20 Ultra este modul Wireless DeX. Nu mai necesită cabluri sau alte șmecherii pentru a duce modul DeX pe un dispozitiv compatibil. Puteți utiliza Miracast în schimb. Cu Galaxy Note 10+ va trebui să utilizați un cablu.

Camere foto Note 20 Ultra vs Note 10+

Samsung Galaxy Note 20 Ultra are o cameră principală de 108 MP, o cameră ultra-lată de 12 MP și o cameră foto de 12 MP. Oferă zoom optic de 5x și zoom digital de până la 50x. În comparație, Note 10+ este mult mai umil, are triple-camera, cu una principală de 12 MP + 12 MP 2x + ultra-wide de 16 MP, ajutată de un senzor ToF. Ambele telefoane sunt dotate cu camere frontale de 10 MP.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra este capabil să filmeze videoclipuri 8K, un lucru excelent. Mult mai utilizabil va fi cu siguranță materialul video 4K 60fps pe care îl oferă atât Note 20 Ultra, cât și Note 10+. Cu filmare în 8K pentru Ultra este o mică mare diferență față de fratele mai mic.

Deci, ar trebui să faceți upgrade la Ultra? Galaxy Note 20 Ultra este un telefon scump. Față de ce are în dotare nu mai pare chiar atât de scump. Dar ce se întâmplă dacă ai deja un Samsung Galaxy Note 10+ de doar un an? Aceasta este dilema!

Probabil că vreți vă păstrați telefonul Galaxy Note 10+ pentru încă câțiva ani și nu sunt cazuri în care utilizatorii să nu fie mulțumiți de el. Sigur, noul Note 20 Ultra este mai bun în mai multe moduri, dar acest lucru nu înseamnă că lui Note 10+ îi lipsesc multe față de Ultra. Dacă nu vă uitați la bani atunci merită să cumpărați un Galaxy Note 20 Ultra. Dacă sunteți mulțumit de Note 10+, și nu sunt motive să nu fiți, atunci sunteți scutit de a cheltui aproximativ 1.400 de euro. Sigur că alegerea vă aparține.