Samsung lucrează la rețele 5G alături de Spark în Noua Zeelandă

616
Sursa Foto: computerworld.com

Samsung Electronics a anunțat ieri că a semnat un acord comercial cu operatorul de telefonie mobilă Spark din Noua Zeelandă. Samsung va participa la construirea rețelei 5G a companiei Spark în 2020. Spark este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Noua Zeelandă și a mai lucrat cu Samsung în testarea rețelelor 5G în 2019.

În aceste teste preliminare Spark și Samsung au utilizat soluțiile 5G de la Samsung pentru a testa și verifica potențialul tehnologiei de rețea de generație viitoare. Încercările au demonstrat performanțele ridicate ale tehnologiei 5G Samsung, împreună cu posibilitățile pe care le poate aduce prin viteze mai mari și latență mai mică, ceea ce a dus la acordul comercial încheiat între cele două companii.

Samsung și Spark vor aduce puterea 5G în Noua Zeelandă

Samsung Networks va oferi companiei Spark cele mai noi soluții 5G New Radio (NR), inclusiv Massive MIMO. Acestea au un design îngust, sunt ușoare, pot fi foarte ușor instalate și astfel vor oferi economii de spațiu pe vârfurile turnurilor unde vor fi instalate. Acest lucru oferă operatorilor de transport soluții 5G mai flexibile, scalabile, rentabil de implementat și accelerează disponibilitatea comercială 5G în Noua Zeelandă. Din aprilie 2019, soluțiile Massive MIMO Samsung au făcut dovada capacităților de care dispun, fiind instalate și în Coreea de Sud. Massive MIMO Samsung vor fi instalate și în Japonia luna aceasta.

Suntem încântați să avem Samsung ca furnizor 5G pentru serviciile noastre mobile. Nu numai că sunt capabili să ne ofere o cantitate uriașă de cunoștințe de infrastructură de rețea, dar pot oferi și o experiență de 5G imersivă dovedită.” A declarat Rajesh Singh, General Manager la Value Management la compania Spark, conform NewsSamsung. „Unul dintre motivele principale pentru care am selectat Samsung a fost soluțiile lor 5G NR. Acestea oferă o capacitate de rețea excelentă, conexiuni de înaltă calitate și tehnologie de ultimă generație.”

MIMO Multiple-Input, Multiple-Output – este o metodă pentru multiplicarea capacității unei legături radio cu ajutorul transmisiei multiple. MIMO permite transferarea mai multor date simultan. Astfel permite punctelor de acces să gestioneze un număr foarte mare de dispozitive simultan.

Samsung furnizează echipamente 5G în SUA, Japonia, Canada și Franța

Suntem încântați să începem această colaborare cu Spark, un mare pas în aducerea puterii 5G în Noua Zeelandă”. A declarat WooJune Kim, vicepreședinte executiv, șef de vânzări și marketing global, Business Networks la Samsung Electronics. „Așteptăm cu nerăbdare să ajutăm Spark să deblocheze viitorul conectivității mobile. Suntem pregătiți să susținem noul nivel de experiențe 5G pe care le vor oferi clienților cu soluția noastră de rețea 5G.”

Samsung Networks este una dintre primele companii care a livrat cu succes soluții 5G end-to-end, începând de la chipset, radio și platformă de bază până la cloud, atât pentru frecvențele mid-band (2,5GHz / 3,5GHz) cât și pentru frecvențele mmWave (28GHz / 39GHz). Compania a sprijinit serviciile comerciale 5G pe piețele comerciale de top, inclusiv în Coreea și Statele Unite. Aici se află majoritatea abonaților la nivel mondial de 5G în prezent.

Samsung Networks participă și la implementarea și lansarea comercială a 5G în Japonia. În plus, Samsung își extinde în continuare rapid amprenta globală pe noi piețe, inclusiv Canada, Franța și Noua Zeelandă.