Din toamnă, începând cu 5 octombrie, aplicația Smart View nu va mai fi disponibilă pentru descărcare. Samsung este gata să tragă pe linie moartă Smart View, o aplicație care și-a făcut apariția în 2011 cu unele funcții de bază. Deschiderea aplicației în Galaxy Store și Apple Galaxy (este disponibilă pentru dispozitive iOS), vă anunță data scadenței: 05 octombrie 2020. Din această zi Smart View nu va mai fi disponibilă pentru descărcare.

Aplicația vă permite să utilizați telefonul mobil ca o telecomandă pentru televizorul dvs., funcționând de asemenea ca trackpad pentru a facilita navigarea pe paginile web, o tastatură pentru completarea câmpurilor de text, precum și pentru a include comenzi rapide către aplicațiile unor modele de televizor. O altă caracteristică Smart View este reproducerea fotografiilor, videoclipurilor și muzicii stocate pe telefonul mobil pe Smart TV.

Smart View pentru oglindirea ecranului telefoanelor pe televizor va funcționa

Trebuie să facem totuși o precizare: Aceasta este doar aplicația care a permis să aveți câteva opțiuni suplimentare, pe lângă o telecomandă digitală și gamepad. Nu este vorba și de serviciul Smart View, care vă permite să vă oglindați smartphone-ul pe un televizor compatibil. Același nume este utilizat și pentru funcția de oglindire a ecranului de pe smartphone-urile Samsung Galaxy, iar acest lucru nu va fi afectat de modificări. Pe smartphone-urile Samsung Galaxy funcția Smart View a permis să se controleze și să transmită fișiere multimedia pe Samsung Smart TV, precum și să se poată accesa Art Mode de pe The Frame, conform site-ului italian HDBlog.

În locul Smart View Samsung sfătuiește clienții să instaleze aplicația SmartThings. Această aplicație SmartThings permite controlarea nu numai a televizoarele, dar și alte produse Samsung conectate, cum ar fi aparate de aer condiționat, mașini de spălat, aspiratoare, lămpi, termostate etc.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Samsung SmartThings va transforma casa într-o casă inteligentă. Vă puteți conecta wireless cu multe dispozitive inteligente și toate vor funcționa interconectate. SmartThings este conectat la cloud, astfel puteți monitoriza și controla casa chiar dacă nu sunteți acasă.[/vc_message]

Cel mai probabil din această cauză a ales Samsung să abandoneze această aplicație. Se pare că totul este extrem de simplu în final. Samsung va integra, de asemenea, această funcție Smart View în această aplicație. SmartThings colectează deja mai multe informații și vă permite să interacționați cu întregul ecosistem de dispozitive Samsung.