Samsung în Top 10 cele mai influente branduri din Canada

621
Sursa Foto: livemint.com

Samsung Electronics a intrat în Top 10 Ipsos „Cele mai influente mărci – Most Influential Brands” 2019 din Canada. Ipsos este cea mai mare firmă de cercetare de piață și sondaje de opinie publică din Canada. Compania Samsung nu a prins Top 10 în 2018, fiind clasată pe locul 13. Conform SamMobile, în 2019 Samsung Electronics a reușit să urce cinci locuri și să ajungă în centrul atenției în Canada.

Compania Ipsos organizează acest clasament al celor mai influente branduri începând din 2012. Studiul Ipsos evaluează mărcile pe baza a cinci criterii. Acestea sunt: încredere, prezență, poziție de vârf, cetățenie corporativă și implicare, potrivit directorului operațional al companiei Ipsos, Steve Levy.

Samsung Electronics a fost singurul brand ce a reușit să revină în top 10

Top 10 a fost realizat de Ipsos și Asociația agenților de publicitate canadieni, în parteneriat cu Publicis și CMDC (Canadian Media Director Council). Sondajul anual măsoară influența a peste 100 de mărci din Canada și a fost realizat online în octombrie 2019 pe un eșantion de 6.700 de respondenți canadieni.

În timp ce primele 10 mărci au rămas relativ stabile în ultimii nouă ani, clasamentele continuă să fie o combinație de servicii digitale / mărci de socializare, tehnologie, retail și mărci de carduri de credit.

Samsung a fost singura marcă care a revenit în Top 10 după clasarea pe locul 13 anul trecut. Google ocupă permanent locul unu de la primul top realizat de Ipsos în 2012. Între timp, Facebook, Microsoft, Apple, YouTube, Walmart și Visa – în total șapte mărci cu Google – au fost în primele zece în fiecare an de când se întocmește acest clasament.

Ipsos este o companie independentă de cercetare de piață controlată și gestionată de profesioniști din cercetare. Fondată în Franța în 1975, Ipsos a devenit un grup de cercetare la nivel mondial, cu o prezență puternică pe toate piețele cheie. Ipsos ocupă locul patru în industria de cercetare globală.

În ceea ce privește întoarcerea companiei Samsung Electronics în 10 domnul Steve Levy a spus. „Brandurile care au întâmpinat provocări, cum ar fi Samsung, pot promova dacă se concentrează pe abordarea problemelor corecte”.

Top 10 Most Influential Brands 2019 Canada:

  • 1. Google
  • 2. Amazon / Facebook
  • 4. Microsoft
  • 5. Apple
  • 6. YouTube
  • 7. Netflix
  • 8. Samsung
  • 9. Walmart
  • 10. Visa

Nu este clar care au fost acele probleme care au ținut Samsung în afara Top 10 anul trecut și modul în care compania le-a abordat. Important rămâne revenirea companie Samsung în Top 10 și este rezultatul lucrurilor bune făcute de Samsung. Samsung a fost singura companie de pe listă care a urcat 5 locuri în 2019. Facebook a urcat cu cu două locuri, în timp ce Apple a pierdut două locuri, ajungând pe cinci.

Anul trecut, prezența Samsung în spațiul mobil din Canada s-a diminuat în Q1 2019, când compania a pierdut 6,8% din cota de piață. Între timp, gigantul tech a revenit puternic în Canada. Samsung și-a făcut și debutul în 5G în Canada, printr-un nou parteneriat pentru rețele 5G cu firma locală Videotron.