Samsung Electronics a anunțat rezultatele primului trimestru din 2020

759
Samsung
Sursa Foto: Bloomberg

Compania Samsung Electronic a făcut publice ieri rezultatele economice înregistrate pe primul trimestru din 2020. Rezultatele financiare sunt pentru trimestrul încheiat la 31 martie 2020. Gigantul tech a raportat un profit operațional trimestrial de 6,45 trilioane KRW (5,3 miliarde USD) și vânzări de 55,33 trilioane KRW (45,4 miliarde USD). Sigur că cifrele par foarte mari, dar nu la nivelul la care spera compania sud-coreeană. Samsung estimează că în al doilea trimestru din 2020, rezultatele vor scădea, pandemia COVID-19 afectând cererea de produse de bază.

Veniturile sunt cu în scădere cu 0,7 trilioane KRW față de trimestrul precedent, Q4 din 2019. În același timp sunt cu 7,6% mai mici în comparație cu aceeași perioadă (Q1 2019) din 2019. Cauzele sunt în principal datorită sezonului slab înregistrat de Samsung Display și a diviziei Consumer Electronics. Parțial aceste rezultate au fost influențate și de COVID-19. Pe Q1 2020, veniturile au crescut cu 5,6% ca urmare a creșterii cererii de componente pentru servere și dispozitive mobile.

Veniturile Samsung Mobile au crescut după lansarea seriei Galaxy S20

Divizia de comunicații mobile Samsung a înregistrat 21,3 miliarde USD venituri și 2,15 miliarde USD profit operațional pentru trimestru unu din 2020. Chiar dacă cererea pieței a scăzut în primul trimestru din cauza COVID-19, profiturile au crescut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, din cauza lansării seriei Galaxy S20 și a unei gestionări mai prudente a cheltuielilor de marketing.

În special, vânzările smartphone-urilor emblematice a crescut comparativ cu anul trecut. Au fost peste așteptări vânzările de Galaxy S20 Ultra și vânzările mari de Galaxy Z Flip. Samsung va continua să ofere produse diferențiate în segmentul premium, odată cu lansarea de noi modele pliabile și Galaxy Note. De asemenea, intenționează să-și consolideze competitivitatea produselor prin extinderea adopției 5G la telefoanele inteligente mid-range.

Samsung Electronics produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea de Sud. Samsung are veniturile egale cu aproximativ 17% din PIB-ul Coreei de Sud. Are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, mass-mediei și culturii din Coreea.

Divizia Consumer Electronics a înregistrat câștiguri mai mici din cauza sezonului de început de an și problemelor generate de COVID-19. Față de anul precedent, profiturile obținute din producția de televizoare au scăzut, conform NewsSamsung. Electrocasnicele au înregistrat o îmbunătățire în urma vânzărilor puternice de produse premium noi.

Câștigurile din memorii s-au îmbunătățit, întrucât cererea a fost mare în principal pentru servere și PC-uri. În același timp cererea de telefoane mobile a rămas constantă. Profiturile afacerilor cu cipuri logice și de memorie au crescut pe măsură ce oferta de componente mobile a crescut către clienții majori.

Și rezultatele din trimestrul doi 2020 vor fi afectate de virusul corona

În special cererea pentru DRAM, pentru centre de date, a rămas mare deoarece utilizarea serviciilor de streaming și a cumpărăturilor online a crescut. Pentru PC, cererea a rămas constantă în urma creșterii întâlnirilor virtuale. Cererea de SSD pentru servere din centrele de date, a continuat să crească, odată cu creșterea cererii de conținut de volum mare.

Pentru al doilea trimestru, compania se așteaptă ca vânzările de componente de memorie să rămână solide, chiar dacă câștigurile generale vor scădea în continuare. Problema este COVID-19 care va avea un impact semnificativ asupra cererii pentru mai multe dintre produsele sale de bază. Cererea de memorii este de așteptat să rămână robustă pentru servere și PC-uri, deoarece mai multe persoane lucrează de acasă, dar este posibil ca piața de dispozitive mobile să scadă.