Samsung Roller, brevet pentru un laptop cu ecran și tastatură rulabile

251
Samsung Roller
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung lucrează la o mulțime de dispozitive pliabile și, în ultimele luni, am văzut un telefon cu afișaj flexibil, unul cu afișaj glisant, unul cu afișaj glisant cu suport S Pen și multe altele. Toate aceste telefoane au fost brevetate la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO). Acum, un nou laptop Samsung a apărut tot acolo. Este un laptop Samsung Roller și poate duce portabilitatea la un alt nivel.

Conform MySmartPrice, viitorul laptop rulabil Samsung Roller a fost brevetat de Samsung la World Intellectual Property Organization (WIPO). Apariția pe site-ul WIPO ne oferă ocazia să aflăm cum arată designul viitorului laptop de la Samsung. Tot de aici, din documentația tehnică care însoțește cererea de brevet, aflăm mai multe detalii despre viitorul laptop Samsung Roller. Încă nu știm dacă acesta va fi numele de scenă după lansare, dar așa îl vom numi în continuare.

Samsung Roller cu afișaj extensibil în două direcții

Conform imaginilor și descrieri brevetului postate pe site-ul web WIPO (OMPI), viitorul laptop Samsung va veni cu un design cu role. Aceasta înseamnă că laptopul se va potrivi într-o rolă cilindrică. Potrivit brevetului, pentru a folosi laptopul un utilizator trebuie să tragă în sus pentru a afișa ecranul laptopului (similar cu un ecran de proiector poate?). Pentru a accesa tastatura utilizatorul va trebui să tragă înainte pentru tastatură.

Odată ce ecranul și tastatura sunt scoase, va oferi o experiență completă de laptop. După ce ecranul și tastatura laptopului Samsung Roller sunt desfășurate, presupunem că rularea în sens invers, atât a ecranului cât și a tastaturi, va readuce pe acestea în rola cilindrică. Descrierea și detaliile sunt foarte clare pe site-ul WIPO (OMPI).

WIPO / OMPI – World Intellectual Property Organization (WIPO) sau Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle (OMPI). Este este una și aceiași organizație, diferă doar denumirea, în engleză sau franceză. Este o agenție a ONU cu sediul în Elveția.

În acest fel utilizatorii pot să transporte mult mai ușor cu ei micul cilindru în geantă sau chiar în mână. Acest design ne oferă un indiciu despre ce ar putea lucra Samsung pentru a face laptopurile mai portabile în viitor. Deocamdată, nu cunoaștem materialul sau tipul de ecran folosit pe laptopul Samsung Roller.

Descrierea spune, de asemenea, că afișajul poate fi extensibil în două direcții folosind un afișaj înfășurat în două straturi în jurul unei role, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta ca dispozitivul să vină și cu un ecran extensibil/flexibil. În ceea ce privește tastatura, nu știm dacă aceasta va fi o tastatură fizică sau o tastatură virtuală. Chiar dacă pare de domeniul fantasticului nu trebuie să uităm că la fel am spus despre primele brevete de telefoane pliabile, iar acum sunt în vogă pe piață.