Samsung S Pen poate ajunge și în seria mid-range Galaxy A

755
Samsung S Pen poate ajunge si in seria Galaxy A
Sursa Foto: via pocketnow.com

Samsung ar putea oferi asistență S Pen pentru viitoarele Galaxy A52 5G și A72 5G, alături de o serie de alte funcții emblematice. În decembrie anul trecut, TM Roh – șeful Samsung Mobile – a scris într-o postare pe blog că în viitor compania va aduce unele dintre cele mai iubite caracteristici ale seriei Galaxy Note pe mai multe dispozitive din gama sa. Printre altele este vorba și despre seria Galaxy A.

Această promisiune s-a realizat odată cu adăugarea suportului S Pen la Galaxy S21 Ultra. Cu toate acestea, se pare că suportul pentru stilou nu se va limita doar la flagship-urile Samsung. De fapt, s-ar putea chiar să se îndrepte spre viitoarele Galaxy A52 5G și Galaxy A72 5G.

Galaxy A52 5G și Galaxy A72 ar putea primi suport pentru stylus

Conform unei fotografii oficiale a modelelor Galaxy A52 și fratelui său A72 (prin intermediul leakster @TheGalox_), cele două telefoane sunt afișate alături de un stilou S Pen similar cu cel oferit de Samsung pentru Galaxy S21 Ultra. Nu este clar dacă ambele telefoane vor fi compatibile cu un stylus sau doar Galaxy A72, care are un ecran mai mare, de 6,7 inch (17,02 centimetri).

Conform PocketNow, tipsterul menționează că cele două telefoane ar putea beneficia de un tratament emblematic. Primesc, printre altele, Google Discover Feed și suport pentru aplicația Google Messages. De asemenea, primesc actualizări trimestriale de 3 ani și actualizări trimestriale pentru încă un an. Este demn de remarcat că Galaxy A52 5G a fost trecut și în lista oficială de actualizări lunare Samsung.

Google Messages este o aplicație de mesaje instantanee și SMS dezvoltată de Google pentru sistemul său de operare mobil Android. Lansată în 2014, a acceptat mesaje Rich Communication Services (RCS) din 2018. În aprilie 2020, aplicația a avut peste un miliard de instalări.

Dacă informația se dovedește a fi adevărată, suntem sceptici, aceasta ar fi o schimbare majoră pentru Samsung. S Pen și trucurile sale asociate cu productivitatea au fost trăsăturile definitorii ale seriei Galaxy Note. S Pen-ul a fost cel care a diferențiat seria Note de seria Galaxy S. Galaxy S21 Ultra primind suport pentru stylus, diferențele dintre cele două serii emblematice s-au estompat. Dacă seria Galaxy A primește și compatibilitate S Pen, Galaxy Note ar putea să-și piardă farmecul special.

Galaxy Z Fold 3 cu suport pentru S Pen

Pentru a face lucrurile și mai confuze, Samsung ar putea oferi suport pentru stylus la Galaxy Z Fold 3. Pe partea frumoasă a acestei informații este că un stylus va permite utilizatorilor Galaxy A52 5G și Galaxy A72 5G să profite la maximum de ecranele AMOLED de 6,5 și 6,7 inch pentru sarcini precum luarea de note sau doodling.

Cel puțin în acest moment totul sună prea bine și frumos pentru a fi adevărat. Samsung Galaxy A51 a fost un succes pentru Samsung și cel mai probabil urmașul său va merge pe același drum. Dacă ne gândim că Samsung Galaxy A52 5G vine cu upgrade-uri, cum ar fi un ecran de 120Hz, camere mai bune și încărcare rapidă de 25W, este clar că va fi un hit. Și totuși vine întrebarea – dacă Galaxy A52 5G (și Galaxy A72 5G) sunt un upgrade excelent de ce să adauge Samsung suport pentru stylus și să crească prețul?

Revenind la această informație, chiar dacă am vrea acest lucru, nu credem că se va concretiza. Probabil că suportul pentru stylus va ajunge pe seria Galaxy A, dar nu pentru Galaxy A52 5G și Galaxy A72. Mai repede pe modelele superioare viitoare din această serie. Dar să nu zicem hop până nu sărim gardul!