Samsung S3B512C – un cip All-in-One pentru carduri de plată mai sigure

268
Samsung S3B512C un circuit de securitate All-in-One pentru cardurile de plata
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

În curând vom folosi folosim carduri de plată mai sigure datorită companiei Samsung. Gigantul tech sud-coreean a prezentat ieri un nou circuit integrat pentru carduri de plată care folosește autentificare biometrică, cipul ar elimina și necesitatea introducerii codului PIN pe o tastatură. Samsung S3B512C combină un senzor de amprentă digitală, Secure Element și Secure Processor într-un singur cip. În plus are funcții de securitate îmbunătățite, activate de algoritmul de autentificare a amprentei Samsung și tehnologia anti-spoofing.

Samsung S3B512C este un circuit integrat de securitate All-in-One cu un senzor de amprentă, precum și un element securizat inviolabil (SE) care îndeplinește cerințele internaționale de securitate și un procesor securizat. Noul cip lansat de compania Samsung captează datele biometrice ale utilizatorului prin intermediul senzorului său de amprentă. Apoi, folosind SE, stochează și autentifică informațiile primite. După aceea, cipul analizează datele folosind procesorul său securizat.

Noua soluție Samsung este certificată EMVCo și Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 6+ și funcționează în conformitate cu cele mai recente specificații Mastercard Biometric Evaluation Plan Summary (BEPS) pentru cardurile biometrice de plată.

Samsung S3B512C pentru plăți mai rapide și sigure

Samsung S3B512C combină un senzor de amprentă, Secure Element (SE) și Secure Processor. În acest fel adaugă un strat suplimentar de autentificare și securitate în cardurile de plată”. A declarat Kenny Han, Vicepreședinte System LSI Marketing la Samsung Electronics, conform SamsungNwesroom. „Samsung S3B512C poate fi folosit și în carduri care necesită autentificări foarte securizate. De exemplu pentru identificarea studenților sau angajaților, calitatea de membru sau acces în clădiri”.

Noul IC (integrated circuit) de securitate este prima soluție de cip de securitate All-in-One din industrie. Cipul citește informații biometrice printr-un senzor de amprentă; stochează și autentifică datele criptate cu un SE inviolabil; analizează și procesează datele cu un procesor securizat. Cu cele trei funcții cheie integrate într-un singur cip, Samsung S3B512C poate ajuta producătorii de carduri să reducă numărul de cipuri necesare și să optimizeze procesele de proiectare a cardurilor pentru cardurile biometrice de plată.

Cu noul IC de securitate cardurile de plată biometrice vor permite interacțiuni mai rapide și mai sigure la efectuarea achizițiilor. Autentificarea biometrică previne tranzacțiile frauduloase efectuate cu carduri pierdute sau furate, deoarece verifică identitatea deținătorului cardului folosind o amprentă digitală unică și stocată în siguranță.

Pentru a verifica în siguranță și cu acuratețe identitatea utilizatorului, noul IC vine cu un algoritm de autentificare a amprentei proprietar și un procesor securizat care extrage și analizează caracteristicile unice ale amprentei plasate pe senzor. În plus, cipul are tehnologia anti-spoofing. Aceasta împiedică utilizatorii neautorizați să ocolească sistemul de securitate cu metode nelegitime, cum ar fi amprentele artificiale.

Deși noul cip Samsung sună foarte promițător, în prezent, nu există informații dacă Mastercard va implementa noul cip Samsung. Mastercard oferă carduri de plată autentificate cu amprentă, dar acestea nu sunt la fel de sigure ca noul cip Samsung și nu folosesc tehnologie anti-spoofing.