Samsung și Universitatea Santa Barbara au testat prototipul 6G THz

421
Samsung si Universitatea Santa Barbara au testat prototipul 6G THz
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că a demonstrat prototipul de comunicație fără fir 6G Terahertz (THz) în colaborare cu Universitatea Santa Barbara. Demonstrația a explorat potențialul aplicației spectrului THz pentru comunicațiile fără fir 6G.

În cadrul recentului atelier privind comunicațiile Terahertz la Conferința internațională IEEE privind comunicațiile (ICC 2021), cercetătorii de la Samsung Research, Samsung Research America și Universitatea Santa Barbara din California au prezentat impactul potențial pe care THz l-ar putea avea asupra tehnologiei 6G. A fost demonstrată o legătură wireless de 140GHz utilizând o soluție de formare a fasciculului complet digitală.

Samsung a testat prototipul 6G THz

Banda THz include o cantitate enormă de spectru disponibil. Aceasta va permite canale de bandă largă cu lățime de bandă de zeci de GHz. Acest lucru ar putea oferi un mijloc de a îndeplini cerința de 6G a ratei de date de terabiți pe secundă. Rata de vârf a datelor este 50 de ori mai rapidă decât 5G, iar latența redusă la o zecime. Aceste îmbunătățiri vor permite servicii hiper-conectivitate 6G și experiențe multimedia incredibile, cum ar fi realitatea extinsă (XR), holograme mobile de înaltă fidelitate etc.

Sistemul prototip end-to-end folosit constă dintr-un emițător și un receptor cu matrice fazată pe 16 canale. Acesta este acționat de RFIC-uri (circuite integrate de frecvență radio), CMOS (complementare metal-oxid-semiconductor) și o unitate de bandă de bază pentru procesarea semnalelor cu lățime de bandă de 2 GHz și formarea rapidă adaptivă a fasciculului. În testul over-the-air, sistemul prototip a obținut un randament în timp real de 6,2Gbps pe o distanță de 15 metri.

Universitatea Santa Barbara a fost fondată în 1891. Are șase laureați ai Premiului Nobel și 39 de membri ai Academiei Naționale de Științe. Are 27 de membri ai Academiei Naționale de Inginerie și 34 de membri ai Academiei Americane de Arte și Științe.

Cercetătorii Samsung și UCSB au lucrat la dezvoltarea modulului THz matricial pe etape, care este o cheie pentru succesul testului. Modulul necesită o tehnologie de ambalare sofisticată pentru a permite utilizarea cip-urilor de testare de cercetare într-un modul de matrice pe scară largă. Algoritmul precis de calibrare a formării fasciculului digital a fost dezvoltat de Samsung.

6G „Următoarea experiență hiper-conectată pentru toți”

Lucrând împreună cu UCSB, am reușit să depășim multe provocări tehnologice și să dezvoltăm acest nou sistem THz”. A declarat vicepreședintele Charlie Zhang șef al echipei de inovații pentru standarde și mobilitate la Samsung Research America conform SamsungNewsroom. „Cercetătorii Samsung și UCSB vor continua să depășească limitele tehnologice pentru a aduce 6G și THz mai aproape de realitate.”

Grupul UCSB, condus de profesorul de inginerie electrică și informatică Mark Rodwell, a dezvoltat pentru prima dată emițătorul și receptorul RFIC de 140GHz în 2017, ca parte a unui program sponsorizat de National Science Foundation din SUA.

Samsung a lansat o Carte Albă în iulie 2020 intitulată „Următoarea experiență hiper-conectată pentru toți”. Aceasta prezintă viziunea Samsung 6G, care este de a aduce următoarea experiență hiper-conectată în fiecare colț al planetei. Pentru a accelera cercetarea pentru 6G, Samsung Research, centrul de cercetare și dezvoltare Samsung, și-a fondat Centrul de cercetare pentru comunicații avansate în mai 2019.