Samsung introduce săptămâna de lucru de 4 zile

214
Samsung introduce saptamana de lucru de patru zile
Sursa foto: SEONG JOON CHO—BLOOMBERG/GETTY IMAGES

Compania Samsung este permanent preocupată de inovații și cele mai noi tehnologii pentru toate produsele sale. Dar, în același timp, gigantul tech coreean se gândește și la cei care proiectează și produc telefoanele, tabletele, televizoarele, electrocasnicele sau alte dispozitive Made by Samsung. Astfel compania va oferi o zi de vineri liberă lunar angajaților săi și va introduce săptămâna de lucru de 4 zile.

Samsung Electronics Co., cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume și cea mai mare companie din Coreea de Sud, va oferi personalului o zi liberă de vineri în fiecare lună, în încercarea de a păstra talentele de care dispune, oameni care apreciază din ce în ce mai mult munca flexibilă.

Samsung introduce săptămâna de lucru mai scurtă pentru angajați

Începând de săptămâna viitoare, personalul care nu este din fabrică, cei cu normă întreagă, al companiei își poate lua ziua liberă în perioada în care primesc salarii – de obicei în săptămâna în care este data de 21. Acest lucru a fost anunțat zilele trecute de un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Fortune.

Mișcarea Samsung urmează cea a rivalului său local SK Hynix Inc. Compania Hynix, producătoare de semiconductori, a adoptat anul trecut o săptămână de lucru flexibilă similară. Hynix acordă personalului o zi de vineri liberă pe lună dacă lucrează peste 40 de ore pe săptămână. Alte firme de tehnologie din Coreea de Sud, au introdus și ele asemenea programe mai flexibile în urma pandemiei. De exemplu, compania CJ ENM Co, una dintre cele mai mari companii de conținut din Coreea de Sud oferă lucrătorilor două zile de vineri libere pe lună, în a 2-a și a 4-a săptămână din fiecare lună.

CJ ENM Co. Ltd este o companie sud-coreeană de divertisment și retail. A fost fondată în 2018 și are sediul în Seul. Compania deține câteva posturi de televiziune în Coreea, cel mai mare studio de film din Coreea și o casă de discuri.

Mutarea Samsung, cu ~120.000 de angajați în Coreea, arată cât de mult a schimbat pandemia modul în care lucrează oamenii. Nu trebuie să uităm că Samsung are sediul într-o țară cu o cultură a muncii foarte conservatoare. Sud-coreenii sunt printre cei mai suprasolicitați oameni din lume. Ei înregistrează cu aproximativ 200 de ore mai mult ca muncă decât media țărilor membre OCDE.

Aranjamentele vizează reținerea talentelor, în special în rândul lucrătorilor mai tineri care apreciază echilibrul dintre viața profesională și viața privată. Millennials și Generația Z reprezintă aproximativ 40% din forța de muncă a Samsung, potrivit Korea Economic Daily.