Samsung introduce „Săptămâna de lucru de trei zile” la birou în SUA

217
Samsung saptamana de lucru in SUA
Sursă foto: Samsung

Samsung Device Solutions America (DSA) – divizia Samsung Electronics (Semiconductor) pentru America de Nord a făcut un pas fără precedent pentru angajați. Samsung DSA a introdus o politică de participare la birou de trei zile pe săptămână pentru a combate deficitul tot mai mare de talente în domeniul semiconductorilor.

Potrivit surselor din industria semiconductoarelor pe 26 septembrie, Samsung DSA a implementat un sistem de lucru hibrid care necesită ca angajații să stea la birou doar timp de trei zile pe săptămână. Orele de lucru rămase pot fi gestionate în mod flexibil de acasă sau din alte locații.

Sistem de lucru hibrid introdus de Samsung în SUA

Samsung se așteaptă ca acest sistem hibrid să crească satisfacția angajaților și să atragă talente din alte regiuni. Numai reducerea timpului de navetă va ajuta la prevenirea schimbării personalului. Modelul hibrid ar putea duce, de asemenea, la unele economii de costuri legate de operațiunile de birou, potrivit BusinessKorea. Înainte de a introduce sistemul de lucru hibrid, compania a desfășurat cursuri interne privind întâlnirile de la distanță și sistemele de colaborare virtuală pentru a asigura o funcționare bună.

Schimbarea semnificativă a sistemului de lucru DSA al Samsung a fost determinată de concurența intensificată pentru talente din SUA. Tot mai multe companiile de semiconductori își intensifică investițiile în viitoarele talente și este o bătălie acerbă pe această piață. În ciuda faptului că aceste firme înființează din ce în ce mai multe fabrici și facilități de cercetare și dezvoltare în SUA, majoritatea se confruntă cu provocări în angajarea de muncitori calificați.

Arizona a devenit al 48-lea stat din Uniune abia în ​​1912. Înainte a fost deținut de Spania ca parte din Mexic. Capitala statului, Phoenix, are o temperatura medie între iunie și septembrie, de 37,7°C. Este cel mai fierbinte oraș din Statele Unite.

Potrivit firmei de consultanță Oxford Economics, până în 2030, industria semiconductoarelor din SUA va avea nevoie de 460.000 de lucrători. În ritmul de dezvoltare actual există un deficit de 67.000 de specialiști în acest domeniu. În special, TSMC, cea mai mare turnătorie de semiconductori din lume cu sediul în Taiwan, a întârziat darea în funcție a noii sale fabrici din Arizona cu un an până în 2024 din cauza lipsei de forță de muncă. De asemenea, Samsung depune eforturi pentru a asigura personal pentru fabrica sa din Taylor, Texas. Aceasta ar trebui să fie funcțională în a doua jumătate a anului 2024.