Samsung lângă Apple în studiul ACSI de satisfacție a clienților pentru PC

226
Samsung langa Apple in studiul ACSI
Sursa foto: American Customer Satisfaction Index

Indicele american de satisfacție a clienților (ACSI) a publicat ieri cel mai recent studiu despre electronice și electrocasnice. Anul acesta, Apple a câștigat din nou la categoria computerelor personale, depășind la limită pe Samsung. Cele două companii nu au fost foarte departe ca punctaj de Amazon, Acer, Dell, Asus și HP. Cea mai mare creștere în votul clienților a avut-o Amazon și Samsung.

American Customer Satisfaction Index Sondaj (ACSI) este singurul sondaj care măsoară gradul de satisfacție al clienților. ACSI este lider în analizarea sentimentului consumatorilor cu privire la produsele și serviciile pe care le folosesc cel mai des. Datele ACSI sunt utilizate de cercetători, corporații, agenții guvernamentale, analiști de piață, investitori și asociații comerciale din industrie.

Samsung pe locul doi în satisfacția clienților americani pentru PC

În luna mai acest an American Customer Satisfaction Index Sondaj a pus pe Galaxy S20 Ultra pe primul loc în satisfacția clienților din SUA în urma sondajului efectuat pe piața americană, depășind toate telefoanele Apple la ele acasă.

Noul studiu American Customer Satisfaction Index Sondaj (ACSI) publicat ieri este bazat pe bazat pe aproape 10.000 de respondenți din iulie 2021 până în iunie 2022. Categoria computerelor personale include desktop-uri, laptop-uri și tablete.

ACSI măsoară satisfacția consumatorilor din întreaga economie americană și intervievează anual ~500.000 de clienți. Aceștia sunt întrebați despre satisfacția lor în legătură cu bunurile și serviciile pe care le-au achiziționat și folosit.

Satisfacția cu computerele desktop a crescut cu 3% ajungând până la un scor ACSI de 80. Această îmbunătățire plasează desktop-urile pe primul loc, potrivit 9to5mac. Laptop-urile și tabletele au punctat până la 79, primele crescând cu 1%, iar cele din urmă crescând cu 4% în nivelul de satisfacție al clienților din SUA.

În general, experiența Apple pentru Mac și iPad a obținut 82 de puncte, cu două puncte peste media desktopului și cu trei puncte peste media computerelor personale de 79 (care include laptopuri și tablete). La PC, 82 a fost scorul pe care Apple l-a avut și anul trecut. Laptop-urile Samsung au fost pe locul doi cu 81 de puncte, după ce anul trecut a avut 79 de puncte. Acer, Amazon, Asus, Dell și Lenovo au fost la egalitate pe locul trei, cu un scor de 79.