Samsung vrea să aducă scanarea amprentelor digitale la mașini

623
Samsung vrea sa aduca scanarea amprentelor digitale la masini
Sursa Foto: via ubergizmo.com

Scanerele de amprente capătă o importanță tot mai mare în lumea de azi tot mai digitalizată. Am văzut cum scanerele de amprente au permis utilizatorilor să-și protejeze datele din telefoane și să-și deblocheze smartphone-urile. Acum se pare că Samsung vrea să folosească această tehnologie pentru mașini.

Un brevet descoperit de Patently Apple a arătat că Samsung dorește să utilizeze tehnologia amprentelor digitale pentru a acționa potențial ca o modalitate prin care utilizatorii își pornesc mașina. Am mai auzit de un astfel de sistem de pornire pentru autovehicule, dar este pentru prima dată când Samsung se implică în așa ceva. Să nu uităm că gigantul tech are cele mai multe smartphone-uri cu senzori de amprente in-display sau pe lateral.

Senzorul Samsung de scanare este în volan

Săptămâna trecută, Biroul SUA de Brevete (USPTO) a publicat o cerere de brevet de la Samsung. Invenția se referă la funcțiile de autentificare de securitate legate de un vehicul. Atunci când un utilizator încearcă să pornească un vehicul, vehiculul poate comunica cu un server sau altele similare pentru a autentifica dacă utilizatorul are autoritatea de a porni și conduce vehiculul. De exemplu, dacă este proprietarul, membru al familiei proprietarului sau autorizat de proprietar.

În brevetul depus de Samsung se găsesc mai multe desene tehnice în care se arată diferite moduri de folosire. Brevetul descrie modul în care tehnologia poate fi încorporată în volanul mașinii, unde, după scanare și autorizare, va porni mașina. Probabil că acest lucru este pentru a ajuta vehiculele să fie mai sigure și mai puțin predispuse la furt. Dacă hoții nu pot porni mașina, atunci nu o pot fura.

Jaful secolului a avut loc în Belgia, la Anvers, în februarie 2003. Este cel mai mare jaf de diamante și unul dintre cele mai mari din istorie. Hoții au sustras diamante, aur, argint și bijuterii în valoare de peste 100 milioane USD. Majoritatea nu au fost recuperate.

Brevetul sugerează că Samsung va cere proprietarului să aibă smartphone-ul cu el atunci când își pune amprenta digitală pe volan, pentru un plus de siguranță. Cu toate acestea, ne imaginăm că acest lucru ar putea fi și deranjant. Este posibil ca persoana respectivă și-ar fi pierdut telefonul sau a uitat să îl ia cu el. Ce se întâmplă atunci? Ce se întâmplă dacă telefonul nu mai are baterie? Probabil Samsung s-a gândit și la acest lucru, dar nu este explicat în documentația brevetului.

Nu se știe când noul brevet va ajunge pe piață

Acestea fiind spuse, brevetul sună totuși mai mult decât interesant. Având în vedere cât de departe a ajuns tehnologia amprentelor digitale, nu suntem de fapt surprinși să apară și în astfel de locuri. Deoarece acesta este un brevet, nu se știe dacă și când Samsung îl va transpune în realitate. Samsung are depuse foarte multe brevete pentru AI și 5G, fiind printre cele mai active companii în depunerea de brevete. Mai devreme sau mai târziu acestea vor ajunge în diferite dispozitive pe piață.

Conform Ubergizmo, brevetul Samsung a fost depus în Coreea de Sud în septembrie 2019 și în SUA în septembrie 2020. A fost publicat săptămâna trecută de USPTO.