Samsung primește scutiri de impozite în Texas pentru fabrica de cipuri

327
Samsung pe locul 22 in Global Top 100
Sursa Foto: reuters.com

Orașul Taylor este una dintre cele două locații ale statului Texas luate în calcul de Samsung pentru a fabrica cipuri. Viitoarea unitate de producție va fi o investiție de peste 17 miliarde de dolari. Este uriașă la nivelul statului Texas și orașul Taylor intenționează să ofere mari scutiri de impozite pe proprietate, dacă este ales de către gigantul tehnologic sud-coreean.

Taylor concurează cu Austin, Texas pentru locația viitoarei fabrici Samsung. Noua unitate de producție va aduce aproximativ 1.800 de noi locuri de muncă. Samsung a mai spus că ia în considerare și alte locații potențiale potențiale din statele Arizona și New York. Aceste site-uri potențiale nu au dezvăluit încă scăderi fiscale planificate a fi acordate companiei Samsung.

Mari scutiri de impozite pentru Samsung la construirea fabricii din SUA

O propunere de rezoluție postată pe site-ul orașului Taylor arată că pentru terenul pe care îl va folosi Samsung, i se va oferi o subvenție echivalentă cu 92,5% din impozitul pe proprietate evaluat timp de 10 ani, 90% pentru următorii 10 ani și apoi 85% în 10 ani după aceea.

Alte măsuri includ o scutire de 92,5% a impozitului pe proprietatea nouă construită pe timp de 10 ani și rambursarea costurilor de revizuire a dezvoltării. Propunerea de rezoluție va fi luată în discuție de către Consiliul Municipal Taylor și comisarii județului Williamson.

Austin este capitala statului Texas din SUA, este al patrulea oraș ca mărime din statul Texas. Principalii angajatori din oraș sunt Dell, Facebook, Google, Samsung, AMD, IBM, Apple, National Instruments, HP și eBay, printre alții.

Orașul Taylor este situat la aproximativ 40 de kilometri de Austin. Are o suprafață de aproximativ 4,81 km², mult mai mare decât orașul Austin. Samsung a achiziționat anul trecut mai mult de 1 km² în Austin, care se adaugă la 1,4 km² pe care îi deține. La Austin, Samsung Electronics deține singura sa fabrică de cipuri din SUA.

Dacă Samsung decide asupra orașului Taylor, intenționează să înceapă construcția până în primul trimestru al anului viitor, conform Reuters. Producția fabricii va începe până la sfârșitul anului 2024, a explicat Samsung într-un document depus anterior oficialilor din statul Texas.