Samsung SDI investește 39 milioane USD în componente pentru baterii EV

797
Sursa Foto: via theinvestor.co.kr

Samsung SDI a declarat zilele trecute că va investi aproximativ 39 de milioane de dolari în componente pentru baterii EV. Subsidiara Samsung Electronics a început deja să injecteze capital în compania EcoPro EM, un furnizor de materiale pentru baterii destinate vehiculelor electrice pentru Samsung. EcoPro EM este o joint-venture între EcoPro BM și Samsung SDI.

Samsung SDI este filiala Samsung care dezvoltă baterii pentru vehicule electrice, smartphone-uri, ceasuri inteligente și căști wireless. Conform unui oficial Samsung SDI, investiția totală în EcoPro EM va fi de aproximativ 96,9 milioane USD. Samsung SDI va contribui cu 39 milioane USD, în timp ce EcoPro BM va investi suma de 57,9 milioane dolari.

Primele baterii din această colaborare sunt așteptate în Q1 2022

Samsung SDI și EcoPro BM vor avea o contribuție de 40% și respectiv 60% din compania EcoPro EM. Compania EcoPro EM va începe construcția unei fabrici de materiale catodice în Pohang, provincia Gyeongsang de Nord. Fabrica va începe producția de materiale catodice pentru baterii NCA (nichel cobalt) 811 în primul trimestru din 2022, conform The Investor.

EcoPro EM este o companie care produce în parteneriat cu EcoPro BM materiale pentru catodul bateriilor EV (electric-vehicle) pentru Samsung. EcoPro BM este o filială a EcoPro care dezvoltă și produce tehnologii pentru eliminarea și prevenirea poluării aerului din diverse surse. EcoPro GEM, o altă filială EcoPro, este un producător de materiale pentru baterii de înaltă calitate.

Catodul o componentă unei baterii cu litiu-ion, împreună cu anodul și electrolitul. Catodul este polul negativ al sursei de energie electrică. Cuvântul provine din grecescul (kathodos). A fost propus de William Whewell în 1834 lui Michael Faraday pentru un proces de electroliză.

Compania EcoPro BM își propune să-și crească capacitatea de producție de materiale catodice cu 150.000 tone, inclusiv cea a colaborării dintre EcoPro BM și Samsung SDI joint și să fabrice 180.000 tone în 2023. EcoPro BM oferă în prezent două linii principale de produse. Seria NCA (bogată în Ni) și cea mai avansată NCM (Nickel Cobalt Manganese Oxide).

Recent Samsung a încheiat un parteneriat cu Hyundai pentru a furniza baterii pentru viitoarele mașini electrice și hibrizi plug-in ale companiei coreene. Samsung SDI are o cotă de piață la nivel mondial care o situează pe locul cinci între producătorii de baterii pentru vehicule electrice.