Samsung SDI a finalizat o baterie EV cu 30% mai eficientă

795

Samsung SDI a dezvoltat o baterie nouă pentru autovehicule, cu o eficiență energetică mai mare cu 30% față de bateria existentă. Acum Samsung SDI negociază furnizarea acestei noi baterii cu un important producător de mașini electrice. Producția acestor noi baterii este programată să înceapă înainte de sfârșitul anului.

Dacă înțelegerea privind furnizarea acestor baterii de către Samsung va fi încheiată, respectivul producător va achiziționa cea mai bună baterie de pe piață iar Samsung SDI va putea să-și să sporească decalajul tehnologic față de firme din China și Japonia. În numele, Samsung SDI, litera inițială S reprezintă Samsung, litera D ‘Display’ iar I ‘Interface’ și ‘Internet’.

Mai mulți kilometri cu noua baterie EV Samsung

Samsung SDI a finalizat dezvoltarea bateriei prismatice litiu-ion de 49,5 Ah (3,61V) (baterie reîncărcabilă). Densitatea energetică a celulei bateriei este de 500 Wh/l, cu 55 Wh/l mai mult decât bateria de 120 Ah (445 Wh/l) aflată pe BMW i3. Atunci când celula este „modularizată” pentru montarea pe o mașină electrică, diferența de densitate a energiei se extinde. Conform ETNews, densitatea energetică a modulului bateriei este de 369 Wh/l. Comparativ cu modulul bateriei de 10 Ah (285 Wh/l) al celei mai noi mașini electrice BMW i3, acesta a crescut cu 30%. Cu bateria de 120 Ah aflată pe BMV i3, autoturismul poate parcurge 248 de kilometri. Cu noua baterie EV (electric vehicle) același autoturism poate parcurge 320 kilometri, în aceleași condiții de viteză și încărcătură.

BMW – Bayerische Motoren Werke AG. Sigla BMW utilizează aceleași culori ca steagul Bavariei, sugerând o elice albă care se rotește având ca fundal un albastru similar cerului. Originile cadranelor albe și albastre din sigla BMW, nu au nimic de-a face cu o elice. Reprezintă culorile naționale ale landului Bavaria, land care este inclus în numele companiei.

Pe lângă capacitatea noii baterii, performanța este superioară acumulatorului anterior de tip cilindric. La noua baterie s-au aplicat tehnologii din diverse domenii, cum ar fi o tehnologie avansată bateriei și catodului și utilizarea tehnologiei de structură și proiectare. În special, tehnologia de integrare a densității de energie a Samsung pare să fi jucat un rol important.

Samsung furnizează baterii EV pentru Lucid Motors și BMW

Producătorul de baterii Samsung SDI este în discuții avansate cu un producător de vârf de autovehicule electrice. Principalii furnizorii de baterii pentru autovehicule electrice de pe piață sunt LG Chem, Panasonic din Japonia, CATL din China și Samsung SDI.

Observatorii din acest domeniu văd noile produse Samsung ca o armă cheie în extinderea Samsung SDI. Un oficial Samsung SDI a declarat: „Nu dezvăluim informații despre eventualele tranzacții cu un anumit client”. „Suntem în curs de extindere a celei mai bune tehnologii din lume în domeniul bateriilor mici EV, la produse de dimensiuni medii și mari pentru vehiculele electrice„.

Harley-Davidson LiveWire, prima motocicletă electrică produsă de compania americană este dotată cu baterii Samsung. Aceasta poate ajunge la viteza de 100 km / h în doar 3,5 secunde. Samsung furnizează baterii EV, printre alții și pentru BMV i3 și pentru Lucid Motors, rivalul companiei Tesla.