Samsung SDI produce baterii auto cu încărcare rapidă și autonomie de 600Km

2064

Baterie cu încărcare rapidă pentru autovehicule electrice de la Samsung SDI, cu capacitate mare de energie și autonomie de 600Km, prezentată la NAIAS.

Pentru al 4 lea an consecutiv, Samsung SDI, participă la North American International Auto Show (NAIAS).

Salonul Auto International din Detroit, SUA (NAIAS) 2017 are loc între 8-22 ianuarie 2017.

Nord American International Auto Show (NAIAS) este o expoziție auto anuală, care are loc în Detroit,(centrul tradițional al industriei americane de automobile,”Motor City”), Michigan, la Cobo Center, de obicei, în luna ianuarie. Este printre cele mai mari saloane auto din America de Nord.

Samsung SDI a prezentat în expoziție o ” baterie cu densitate mare de energie din generația următoare pentru o autonomie de conducere de până la 600 km, care se poate încărca rapid în 20 de minute”, precum și un concept de „modul integrat de baterie”, care reduce cu 10% greutatea bateriei în comparație cu modelele produse în prezent.

Aceste inovații sunt așteptate să aducă poziția de lider a lui Samsung SDI în epoca mobilității autovehiculeler electrice. Dezvoltarea tehnologiei de încărcare rapidă este într-un proces continuu și rapid, datorită know-how-ul tehnologic, a materialelor și proceselor de producție care au scăzut foarte mult rezistența în interiorul unei celule baterie.

Cu o încărcare de 20 min., puteți avea o autonomie de până la 500 km, care este de 80% din capacitatea bateriei.

Producția de masă a acestui produs este programată pentru 2021.

În plus, Samsung SDI a prezentat un concept nou-nouț, „integrated battery module” – modul de baterie integrat. O baterie convențională EVB (electric vehicle battery), este formată din 12 celule, are o capacitate de 2 ~ 3kWh. Prin contrast, un „modul de baterie integrat” are mai mult de 24 celule cu o capacitate mai mare de 6 ~ 8kWh, lucru ce duce la o mare capacitate a acumulatorului.

Noua baterie nu este mai mare ca dimensiune, dar prezintă un nivel de siguranță mai mare, deoarece are un nou design electro-mecanic. Acest concept este un avantaj pentru autovehiculele electrice, deoarece va fi mai usor, cu mai puține componente.

Un oficial de la Samsung SDI a spus: „Bateria cu densitate mare de energie cu capacitatea de încărcare rapidă, cât și modulul integrat bateriei sunt tehnologii inovatoare cu potențial complet care pot transforma piața. Așteptările sunt mari și vom fi în măsură să accelerăm producția de autovehicule electrice prin utilizarea acestor tehnologii”.

Samsung SDI a prezentat, de asemenea, o linie completă de la 12V la 48V Low Voltage Systems (LVS) sisteme de joasă tensiune, care merg în conformitate cu tendința actuală pentru o eficiență mai mare de combustibil.

Având în vedere recentele acorduri de colaborare ale lui Samsung Electronics cu doi dintre cei mai importanți producători de autovehicule electrice – Tesla Motors și Lucid Motors, prezentarea acestor noutăți de către Samsung SDI, sigur vor atrage privirile celor doi producători americani.