Samsung SDI va furniza baterii EV pentru compania americană Rivian

565
Samsung SDI va furniza baterii EV pentru compania americana Rivian
Sursa Foto: insideevs.com

Rivian este un producător american de automobile și o companie de tehnologie auto fondată în 2009. Rivian a anunțat oficial că celulele pentru bateriile litiu-ion pentru vehiculele sale electrice vor fi furnizate de Samsung SDI. Decizia vine după ce cele două companii au lucrat împreună pe tot parcursul procesului de dezvoltare a vehiculelor pentru a asigura testarea celulelor. Din câte știm, compania americană va folosi baterii de tip 2170, de aceeași formă ca în Tesla Model 3 / Y.

Modulele de baterii (aproximativ 15 kWh fiecare) și pachetele de baterii (cu două straturi de module, răcite cu lichid) au fost dezvoltate intern de Rivian. Se așteaptă ca aceste baterii să ofere o autonomie de peste 800 de km, precum și încărcare ultra-rapidă.

Samsung SDi colaborează cu Rivian pentru baterii electrice

Rivian își propune să producă un pickup electric și un SUV în acest an. Compania a declarat că a lucrat cu Samsung pe tot parcursul procesului de dezvoltare a celulelor bateriei. „Suntem încântați de performanța și fiabilitatea celulelor de baterii Samsung SDI. Acestea au fost combinate cu modulul și designul nostru pentru baterii”, a spus RJ Scaringe, director executiv al Rivian. Samsung livrează baterii EV la mai multe companii care produc automobile electrice.

Pickup-ul R1T de la Rivian și SUV-ul R1S oferă o combinație de neegalat de performanță, capacitate off-road și utilitate. Modulul de baterii și durata de funcționare au fost proiectate pentru a funcționa în condiții extreme de temperatură și durabilitate. Trebuie să  să funcționeze toată ziua și într-o gamă largă de medii termice„. A mai spus RJ Scaringe, conform Insideevs.

Rivian este o companie fondată în 2009 și are sediul în Plymouth, Michigan. Produce automobile electrice. Are facilități de producție în Plymouth, Michigan; Normal, Illinois; Palo Alto, Irvine și Carson, California; Vancouver, Canada; și UK.

Rivian nu a dezvăluit volumul comenzii, dar se presupune că va fi cel puțin câțiva GWh anual la început. Compania americană și-a dezvoltat modulul și pachetul de baterii pentru a gestiona în mod eficient diferite cazuri de utilizare provocatoare. Sistemul de gestionare a bateriei a fost conceput pentru a răspunde în mod inteligent la modul în care un vehicul funcționează sau se încarcă. Algoritmii de sistem de gestionare a bateriei vor optimiza performanța și durata de viață a acumulatorului.