Samsung și Stellantis vor construi încă o fabrică de baterii EV în SUA

261
Samsung si Stellantis
Sursă foto: evdesignandmanufacturing.com

După ce Samsung și Stelantis au demarat construcția unei fabrici de baterii în SUA, acum cele două companii au semnat un memorandum de înțelegere pentru a înființa o a doua unitate de producție de baterii în Statele Unite, în cadrul asociației în comun StarPlus Energy. Noua fabrică ar urma să înceapă producția în 2027. Potrivit celor două companii, noua unitate va avea o capacitate de producție anuală inițială de 34 GWh.

În mai 2022, Stellantis și Samsung SDI au bătut palma pentru a construi o fabrică de baterii în Kokomo, Indiana. Această unitate ar urma să fie fie deschisă în primul trimestru al anului 2025. Uzina va avea o producție anuală de 33 GWh, în creștere față de ținta inițială de 23 GWh.

O nouă colaborare Samsung și Stellantis pentru baterii în SUA

Samsung și Stellantis au declarat miercuri că vor construi a doua fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Kokomo, Indiana. Cele două companii au declarat că în viitoarea lor fabrică comună de baterii vor fi angajați aproximativ 1.400 de lucrători. Cele două fabrici construite de Stellantis și Samsung SDI vor avea avea o capacitate de producție anuală combinată de 67 de gigawați oră (GWh), potrivit Reuters.

Anunțul privind noua fabrică construită în parteneriat de Samsung și Stellantis vine în timp ce Stellantis, părintele mărcilor de camioane Chrysler, Jeep și Ram din Detroit, face față pierderilor rezultate din aproape patru săptămâni de greve ale sindicatului United Auto Workers la o fabrică care produce mașini Jeep din Toledo, Ohio și la alte depozite de piese din Statele Unite.

Jeep este o marcă de automobil produs de compania americană Chrysler, deținută acum de Stellantis. Jeep face parte din Chrysler din 1987. Atunci Chrysler a achiziționat marca Jeep, împreună cu alte active, de la AMC.

Luna trecută, Samsung SDI a declarat că intenționează să investească 2,7 trilioane de woni (aproximativ 2,01 miliarde de dolari) pentru a construi cea de-a doua fabrică comună de baterii cu Stellantis.

Stellantis, ale cărei mărci includ Peugeot, Jeep, Ram, Alfa Romeo, Citroen și Opel, a anunțat că va atinge 100% vânzări de mașini electrice în Europa în 2030. De asemenea, vrea să ajungă la un mix de 50% de mașini electrice/camioane ușoare în SUA până în același an. Pentru a realiza acest lucru Stellantis vrea să asigure o capacitate de 400 GWh de producție pentru baterii.