Samsung SDI și GM vor construi o fabrică de baterii EV în SUA

201
Samsung si GM
Sursa foto: via reuters.com

Producătorul de baterii și materiale electronice Samsung SDI va face echipă cu producătorul american de automobile General Motors pentru a construi o fabrică de producție de baterii EV în Michigan. Potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap, Samsung SDI și GM sunt așteptate să semneze acordul miercuri 8 martie. Detaliile finale privind capacitatea de producție și locația sunt încă în discuție.

Anul trecut, Samsung SDI și Stellantis au anunțat planuri de a investi peste 2,5 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică de baterii în joint-venture în Kokomo, Indiana, în timp ce societatea-mamă Chrysler își intensifică planurile de producție de vehicule electrice.

Samsung și GM colaborează pentru a construi o fabrică de baterii în SUA

Toți marii producătorii mondiali de mașini și producătorii de baterii se grăbesc să construiască unități de producție în SUA. Este urmarea faptului că Washingtonul oferă scutiri de taxe doar vehiculelor electrice echipate cu baterii fabricate în America de Nord.

Subsidiara Samsung Electronics, Samsung SDI Co., este al 6-lea cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice din lume. Acum Samsung și GM urmează să construiască o fabrică în Statele Unite împreună cu General Motors Co. Samsung va cheltui în jur de 5 trilioane de woni (~3,8 miliarde de dolari) pentru a -și extinde prezența în SUA. General Motors este al treilea cel mai mare producător de vehicule electrice din lume.

Compania General Motors Co. a fost fondată în 16 septembrie 1908. Este cel mai mare producător de automobile din Statele Unite și a fost cel mai mare din lume timp de 77 de ani înainte de a pierde primul loc în fața Toyota în 2008.

Capacitatea de producție a uzinei va fi de 30-50 gigawați-oră (GWh), suficientă pentru a produce 360.000 – 600.000 de vehicule electrice pe an. Samsung SDI intenționează să creeze linii pentru bateriile prismatice și cilindrice care urmează să fie furnizate companiei GM.

Samsung SDI și GM au convenit să semneze un memorandum de înțelegere în Michigan pe 8 martie. Construcția noii fabrici va începe imediat și este programată să înceapă primele livrări de baterii electrice – electric vehicle în anul 2026, potrivit Investing. După anunțul făcut de cele două companii acțiunile GM au crescut cu aproape 3,50%.